HVIDRA se ograđuje od Pavlovićeve izjave, ali i smatra da se digla velika halabuka

PREDSJEDNIK HVIDR-e Damir Varaždinac ponovio je danas da se HVIDR-a ograđuje od izjave svoga člana iz Sinja Dražena Pavlovića te je izrazio mišljenje da joj se, kako je rekao, "nije trebala pridavati tolika halabuka".

Pavlović je 26. ožujka na HVIDR-inoj konferenciji za novinare, prosvjedujući protiv nepravomoćne presude generalu Mirku Norcu i ostalima iz "gospićke skupine", rekao da "ima poruku cetinskog kraja za gospodu Mesića, Račana, Manolića i ostale - da što prije doručkuju s drugom Đinđićem jer to je jedini spas hrvatske države za koju smo se mi borili i izborili".

"HVIDR-a ne stoji iza takve izjave, no mišljenja smo da joj se nije trebala pridavati tolika halabuka", rekao je Varaždinac na današnjoj konferenciji za novinare.

Podsjetio je da je predsjednik Stjepan Mesić svojedobno ispričao dva vica u kojima se spominjala smrt tadašnjega hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i da se o tome nije dizala halabuka.

Varaždinac je ispričao da je jedan vic o smrti Mesić ispričao netom što je umro ministar obrane Gojko Šušak, kad je Tuđman bio živ, a drugi kad je umro.

Zbog toga se nije digla halabuka bez obzira na to što ih je izgovorio visoki političar, jednom kao oporbeni političar, a drugi put kao predsjednik države, rekao je Varaždinac.

Predsjednik Suda časti HVIDR-e Zlatko Getliher rekao je da su po Statutu Udruge obvezni pokrenuti detaljnu istragu i stegovni postupak protiv Pavlovića. Nakon toga odlučit ćemo koliku je stvarnu štetu Pavlović svojom izjavom nanio ugledu HVIDR-e, rekao je Getliher.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu isti je dan od policije zatražilo da obavi obavijesni razgovor s Draženom Pavlovićem zbog sumnje da je svojom izjavom prijetio premijeru i predsjedniku države.

Splitska je policija zatim razgovarala s Pavlovićem koji je rekao da je njegova izjava "krivo i zlonamjerno interpretirana te da mu ni na kraj pameti nije bilo prijetiti smrću i da se ispričava svima koji su to shvatili kao prijetnju".

Zagrebački županijski državni odvjetnik Krunoslav Canjuga najavio je da će danas odlučiti hoće li protiv Pavlovića pokrenuti kazneni postupak zbog sumnje da je počinio kažnjivo djelo prijetnje službenoj osobi. Za to je djelo predviđena kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine.

Na kraju konferencije za novinare iz HVIDR-a su poručili da se ne boje najave ministra unutarnjih poslova Šime Lučina o podnošenju kaznenih prijava protiv organizatora prosvjeda - čelnika HVIDR-e i Središnjeg stožera hrvatskih branitelja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara