Hvidra traži Mesićevu ostavku: Slučaj Thompson pokazao je da on nije predsjednik svih građana!

Hvidra traži Mesićevu ostavku: Slučaj Thompson pokazao je da on nije predsjednik svih građana!

Tekst: P.V.
Foto: Srećko Niketić / Cropix

ZAGREBAČKA Hvidra službenim je priopćenjem osudila ponašanje predsjednika Stjepana Mesića u raspravi s Gordanom Jandrokovićem povodom uručivanja protestne note Švicarskoj zbog zabrane ulaza u državu koja je izrečena Marku Perkoviću Thompsonu. Hvidra je Mesićevo ponašanje nazvala sramotnim, a predsjednik te braniteljske udruge Ivan Pandža u priopćenju piše kako je Mesić osramotio sebe osobno i državu koju predstavlja zato što "građane dijeli po političkoj podobnosti".

"Mesić time još jednom bjelodano pokazuje da ga se nipošto ne može smatrati predsjednikom svih hrvatskih građana, jer su mu njegove politikantske opsesije iznad interesa hrvatske države i njezinih državljana. Po liniji svoje političke i svjetonazorske zablude Mesić uporno i zloćudno unosi  podjele u hrvatsko društvo i time opasno destabilizira politički sustav, pa i sigurnosne prilike u zemlji", tvrdi Hvidra.

Optužili Mesića za promoviranje komunističke ideologije

Predsjednik Hvidre je Mesića optužio i da ne razumije svoj politički položaj jer zaboravlja da je njegova uloga obrana prava i dostojanstva hrvatske države i njenih građana. "Mesić zlorabi instituciju predsjednika države kako bi promovirao ideologiju jednog propalog političkog sustava, kojemu su on i njegovi savjetnici godinama prilježno služili", tvrdi iz Hvidre optužujući Mesića za komunističke sklonosti iako se on isključivo pozivao na antifašizam kako najvažniju civilizacijsku tekovinu na kojoj je Hrvatska utemeljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mesić  se skriva iza profinjene retorike zaštitnika najuzvišenijih ideala moderne civilizacije, ali svojom netrpeljivošću i odbojnošću, prema svima koji njeguju drugi i drukčiji svjetonazorski stav, pokazuje ostrašćeni govor mržnje i primitivni rušilački poriv prema onima koji ne dijele njegove političke iluzije", tvrdi Hvidra.

"Mesić mora dati ostavku kako ne bi nanosio daljnju štetu Hrvatskoj"

Predsjedniku Hvidre Pandži posebno je zasmetao što se Mesić u svom reagiranju osvrnuo na Thompsonove osobne stavove čime je, kako tvrdi, pokazao da nije reagirao zbog principa već zbog osobnog animoziteta i politikantskih razloga.

"Mesić prigovara navodno 'koketiranje s ustaštvom', ali je amoralno da takvi besramni prigovori dolaze od čovjeka koji se istakao potpirivanjem rata, pjevanjem ustaške uspješnice 'Jure i Bobana', koji je tvrdio da 'ustaše nisu fašisti', da su 'Hrvati pobijedili 10. travnja 1941.', čovjeka koji je huškao na progon Srba iz Hrvatske pozivajući ih da 'odnesu blato koje su donijeli na svojim opancima', koji je neuvijeno tvrdio da će 'uskoro svi Srbi u Gospiću stati pod jedan kišobran'… Moralne prodike dolaze od čovjeka koji se toliko istakao u iskazima mržnje i zločina, koji se najprije hvalio 'kako je srušio Jugoslaviju', a sad to ne može oprostiti drugima. Treba li mu vjerovati onda ili sad kad govori sasvim drukčije?", pitaju se iz Hvidre, te zaključuju kako invalidi Domovinskog rata smatraju da tako nedosljedna osoba kojoj ne smeta da se Domovinski rat naziva građanskim nije dostojna obnašati tako visoku državničku funkciju zbog čega su Mesića pozvali da podnese ostavku "kako ne bi nanosio daljnju štetu" Hrvatskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara