HŽ: Dobrotvorna aukcija slika za udrugu Debra", 5. prosinca u HND-u

Udruga željezničara slikara "Plavo svjetlo" i Udruga "Debra" priređuju dobrotvornu aukciju slika pod nazivom "Krug dobrote", a cjelokupni prihod ići će u korist udruge "Debra" koja brine o djeci oboljeloj od bulozne epidermolize. L

Aukcija će se održati uoči Svetoga Nikole, u petak 5. prosinca, u 19 sati, u velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva, u Perkovčevoj 2, u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Hrvatskih željeznica (HŽ).

Na aukciji će biti ponuđeno 31 umjetničko djelo 30 autora, od čega je dio njih prikupljen donacijom slikara i kipara koji su izlagali u galeriji HŽ-a "U predvorju", a dio slika donirali su profesori Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn.

Među autorima koji su donirali slike su kipar Šime Vidulin, fotografkinja Aida Cvjetković, slikarice Lidvina Erl-Luketa, Nikica Turkalj-Petrić, slikari Stipe Golac, Predrag Šimić, Živko Toplak te profesori sa Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn Ivan Branko Imrović, Damir Brčić, Mario Jurjević, Vinka Mortigjija-Ančić i drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uz priređivanje dobrotvorne aukcije slika HŽ je ujedno objavio broj žiro računa udruge "Debra", 2481000-1120011104, kod Kreditne banke Zagreb, na koji mogu uplatiti svi koji mogu i žele pomoći članovima udruge.

Udruga "Debra" okuplja roditelje i djecu oboljelu od bulozne epidermolize, teške kožne bolesti prouzročene genetskim poremećajem, pružanjem materijalne, organizacijske i psihološke potpore i oboljeloj djeci i roditeljima.

Djeci koja boluju od bulozne epidermolize potrebna je stalna roditeljska njega, skupe kreme, gaza, zavoji, igle, a često i operacije, jer im od rana na oštećenom koži dolazi do srašćivanja prstiju na rukama i nogama.

(Hina) pp/sp sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara