HŽ: Privremena regulacija prometa između kolodvora Rementinac i Zdenčine od 17. ožujka do 15. svibnja

Hrvatske željeznice (HŽ) najavile su danas da će se na pruzi ZagrebKarlovac od 17. ožujka do 15. svibnja provoditi privremena regulacija prometa zbog kapitalnog remonta pruge između zagrebačkog stajališta Remetinec i kolodvora Zdenčina. L

Putnički prijevoz bit će potpuno prekinut od ponedjeljka, 17. ožujka, u 7 sati do četvrtka, 15. svibnja, osim u danima oko Uskrsa -i to od četvrtka, 17. travnja, u 19 sati do utorka, 22. travnja, u 7 sati, kada će vlakovi voziti po uobičajenom voznom redu, a tada će voziti i vagon restorani te vagoni za spavanje i za prijevoz automobila.

Zbog remonta pruge od Remetinca do Zdenčine HŽ od 17. ožujka do 15. svibnja uvodi slijedeće promjena kod vožnje IC-vlakova: putnici svih brzina vlakova na relaciji Zagreb-Split-Zagreb; na relaciji Rijeka-Zagreb-Rijeka, na relaciji Rijeka-Budimpešta-Rijeka i na relaciji Rijeka-Osijek-Rijeka bit će svakog dana prevoženi autobusima između Zagreba Glavnog kolodvora i kolodvora Karlovac i obrnuto.

Autobusi će putnike izravno iz Zagreb Glavnoga kolodvora voziti na kolodvor Karlovac gdje će ih čekati vlakovi prema Splitu i prema Rijeci, te obrnuto iz kolodvora Karlovac do Zagreb Glavnog kolodvora, gdje će ih čekati vlakovi prema Budimpešti i prema Osijeku.

Autobusi neće stajati ni na kojemu drugome usputnom kolodvoru jer ni ti vlakovi na toj relaciji ne stoje ni u jednome od kolodvora. U to vrijeme putnici se neće moći koristiti dopunskim uslugama u vlaku kao što je ugostiteljska ponuda u vagon-restoranu u vlakovima prema Rijeci i prema Splitu. Jednako tako neće se moći koristiti ležajem u vagonu za spavanje niti vlakom prevesti svoj automobil od Zagreba prema Splitu i natrag.

To će biti moguće jedino uoči uskrsnih blagdana i nakon njih, dakle od 17. travnja do 22. travnja.

U lokalnom prijevozu HŽ-a uvode se slijedeće promjene: organizacija lokalnog željezničkog prijevoza ovisit će o tome kojom će dinamikom napredovati radovi.

U početnom razdoblju putnici lokalnih vlakova od Zagreba prema Rijeci bit će svakoga dana od 17. ožujka do 28. ožujka prevoženi autobusima između Zagreb Glavnoga kolodvora i kolodvora Hrvatski Leskovac, a stajalište Remetinec bit će zatvoreno.

Putnici - korisnici stajališta Remetinec, morat će se u prvoj fazi remonta koristiti nekim drugim oblikom prijevoza.

Nakon što se radovi na remontu pomaknu dalje od Hrvatskog Leskovca, dakle od 29. ožujka do 15. svibnja, putnici će svakoga dana vlakom biti prevoženi od Zagreb Glavnog kolodvora do Hrvatskog Leskovca. Ondje će presjedati na autobuse koji će ih prevoziti do Zdenčine gdje će putovanje opet moći nastaviti vlakom i obrnuto.

U toj drugoj fazi remonta bit će zatvoreno stajalište Mavračići, a putnici korisnici toga stajališta morat će pronaći neki drugi oblik prijevoza.

Teretni prijevoz HŽ-a teći će u razdobljima od 24 sata između pojedinih ciklusa najavljenog zatvaranja pruge, i tada će se udovoljiti potrebama korisnika teretnoga prijevoza, iako su u to vrijeme najavili prijevoze znatnih količina različitih roba.

Putnici HŽ-ovih vlakova sve pojedinosti o privremenoj organizaciji mogu doznati na informacijama u pojedinim kolodvorima, a u svojim vlakovima uskoro će naći i prigodne letke s obavijestima o privremenoj regulaciji prometa, najavio je danas HŽ.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara