HŽ: privremena regulacija prometa na pruzi sesvete-dugo selo-križevci

Zbog nastavka radova na kapitalnom remontu pružne dionice između Dugog Sela i Vrbovca, od srijede, 14. svibnja, do petka, 27. lipnja, bit će prekinut željeznički putnički prijevoz između Dugog Sela i Vrbovca, a od 17. svibnja do 27. lipnja između Dugog Sela i Križevaca, izvijestile su danas Hrvatske željeznice (HŽ). L

Putnici će na tim relacijama za vrijeme trajanja remonta biti prevoženi autobusima.

Dakle od 14. do 16. svibnja autobusi će prevoziti putnike brzih vlakova od Sesveta do Vrbovca i obrnuto, te putnike lokalnih vlakova između Dugog Sela i Vrbovca i obrnuto.

Od 17. svibnja do 27. lipnja autobusi će putnike voziti između Sesveta i Križevaca te između Dugog Sela i Križevaca.

Sutra, 14. svibnja, u 5 sati ujutro na snagu stupa nova regulacija prometa brzih i lokalnih putničkih vlakova između Zagreba i Križevaca.

Tako će vlak "Venecija" koji vozi na relaciji Venecija-Zagreb-Budimpešta i obrnuto, umjesto preko Koprivnice i Botova voziti preko Varaždina i Kotoribe, a u dolasku iz Budimpešte u Zagreb svaki dan kasnit će oko 70 minuta.

Ostali brzi vlakovi između Zagreba i Vrbovca, odnosno Zagreba i Križevaca, vozit će do kolodvora Sesvete. U kolodvoru Sesvete putnici će presjedati u autobuse koji će ih prevoziti do kolodvora Vrbovec i obrnuto, i to do 16. svibnja, a od 17. svibnja do 27. lipnja autobusi će putnike prevoziti između kolodvora Sesvete i kolodvora Križevci i obrtnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Putnici lokalnih putničkih vlakova između Zagreba i Vrbovca, odnosno Zagreba i Križevaca, bit će autobusima prevoženi između kolodvora Dugo Selo i Vrbovec od 14. do 16. svibnja, a između kolodvora Dugo Selo i kolodvora Križevci od 17. svibnja do 27. lipnja.

Putnici brzih vlakova koji bi trebali putovati do Dugog Sela, u Sesvetama mogu presjedati na lokalne vlakove do Dugog Sela.

HŽ također je izvijestio da će sezonski vlak između Osijeka i Rijeke početi voziti tek u petak, 27. lipnja, umjesto predviđenog 20. lipnja, a do tad će voziti samo na relaciji Zagreb-Rijeka.

Direktni vagoni na relaciji Osijek-Split počet će voziti od 27./28. lipnja umjesto predviđenog 13./14. lipnja.

U prigradskom željezničkom prometu između Zagreba i Dugoga Sela nema nikakvih promjena.

Teretni promet teći će u 32-satnim ciklusima između 40-satnih "zatvaranja", a svih pedesetak teretnih vlakova koji voze u to vrijeme, bit će prevezeno.

U spomenutom razdoblju izvest će se glavni radovi na remontu, a dopunski radovi bit će izvedeni poslije. Svi radovi trebali bi bit gotovi od mjeseca listopada, kada će vlakovi tom dionicom voziti brzinom 140 kilometara na sat, ističu u HŽ-u.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara