HŽ: razriješen voditelj splitske Sekcije za održavanje pruga zbog propusta na pruzi Unešić - Perković

Uprava Hrvatskih željeznica razriješila je dužnosti voditelja splitske Sekcije za održavanje pruga zbog propusta u obnovi ličke pruge, zbog kojeg je 19. travnja vlak umalo naletio na nedovršen dio dionice Unešić Perković.

Odluku o razrješenju Uprava HŽ-a donijela je 29. travnja na temelju nalaza unutarnje kontrole i na prijedlog direktora Građevinskih poslova i direktora Infrastrukture HŽ-a, kaže se u današnjem priopćenju HŽ-a.

Na mjesto voditelja splitske Sekcije za održavanje pruga Uprava je imenovala dipl. inž. Slobodana Mitrića.

HŽ ističe da sigurnost putnika "nije bila niti je mogla biti ugrožena, jer je zbog izvođenja radova na remontu ličke pruge putnički promet na tom smjeru u prekidu".

Ističe i da se nesreća nije dogodila zahvaljujući poslovođi Sekcije za održavanje pruga Milana Jerkovića, koji je signalom zaustavio vlak prije nego je naletio na mjesto na kojemu su zbog radova bila izvađena četiri praga, te da zlonamjernim smatra svaki pokušaj da se netko drugi prikaže zaslužnim za izbjegavanje nezgode.

Uprava HŽ-a u priopćenju izražava duboko žaljenje zbog tog događaja i naglašava da "poduzete mjere nisu bile usmjerene na prikrivanje i zataškavanje događaja, nego na utvrđivanje stvarnoga činjeničnog stanja uz poštivanje precizno propisane procedure".

(Hina) pp yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara