hž: u prekidu promet prugom zagreb - rijeka

Promet prugom ZagrebRijeka u potpunom je prekidu od 10 do 13 sati zbog radova na popravku kvara na kontaktnoj mreži, izvijestile su Hrvatske željeznice. L

HŽ očekuje da će se oštećenja sanirati tijekom prijepodneva te da će promet biti ponovno uspostavljen oko 13 sati.

Kvar je nastao jutros u 5.30 sati između kolodvora Moravice i Vrbovsko kada je na lokomotivu putničkoga vlaka 4053 koja je vozila iz Moravica prema Rijeci pala grana prepuna snijega i oštetila lokomotivu i vozni vod, te se nakon toga potrgao jedan stup na kontaktnoj mreži i nekoliko konzola.

U toj nesreći ljudskih žrtava nema, ali je materijalna šteta velika. Sve mjerodavne ekipe Hrvatskih željeznica nalaze se na terenu, ustanovljuje se materijalna šteta i otklanjaju se posljedice oštećenja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, zbog snijega i neočišćenih cesta, nije se mogao organizirati prijevoz putnika autobusima, kako se to obično radi u situaciji prekida prometa, nego je dio vlakova bio "prevučen" dizelskim lokomotivama, a dio vlakova uopće nije vozio.

Zbog toga je došlo do velikih kašnjenja u lokalnom prometu. Vlak koji je uzrokovao prekid prometa kasnio je tri sata, ostali lokalni vlakovi kasnili su oko sat vremena, a IC vlak na relaciji Rijeka - Zagreb - Osijek 136 minuta te na relaciji Zagreb - Rijeka 99 minuta.

(Hina) pp jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara