HŽ: Zbog sanacije nadvožnjaka teškoće u prometu Zagreb Glavni - Zagreb Zapadni kolodvor

ZBOG sanacije nadvožnjaka iznad Savske ceste u Zagrebu promet će teći jednim kolosijekom dvokolosječne pruge Zagreb Glavni kolodvor -Zagreb Zapadni kolodvor.

Radovi će se na sjevernom kolosijeku obavljati od subote, 26. srpnja, u 22,40 sata do četvrtka, 31. srpnja, u 23,50 sati, pa će svi vlakovi voziti samo po južnom kolosijeku, izvijestile su danas Hrvatske željeznice (HŽ).

Kako će se vlakovi kretati samo jednim kolosijekom, očekuju se poremećaji u redu vožnje, što će prouzročiti kašnjenje svih vlakova iz smjera Zapadnog kolodvora i Remetinca prema Zagrebu Glavnom kolodvoru i obratno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HŽ je izvijestio i da će zbog zamjene kolosijeka i gradnje otočnog perona u stajalištu Čulinec od petka, 25. srpnja, u 21,20 do ponedjeljka, 28. srpnja, u 4,45 sati za promet biti zatvoren lijevi (sjeverni) kolosijek dvokolosječne pruge između kolodvora Zagreb Borongaj i kolodvora Sesvete.

U to vrijeme stajalište Čulinec će biti zatvoreno za prihvat i otpremu putnika, a međunarodni vlak br. 201 na relaciji Rijeka - Zagreb - Budimpešta (polazak iz Rijeke u 11,55 sati, a iz Zagreba GK u 15,50) i putnički vlak br. 22307 na relaciji Zagreb GK - Križevci - Bjelovar (polazak iz Zagreba GK u 21,00) od Zagreba Glavnog kolodvora do kolodvora Sesvete vozit će pomoćnim prijevoznim putem preko Kolodvora Zagreb Sv. Klara, Zagreb Ranžirnog kolodvora, kolodvora Zagreb Žitnjak i kolodvora Zagreb Resnik. Zbog toga će biti moguća manja kašnjenja tih vlakova.

Putnici lokalnih vlakova čije je odredište Čulinec, mogu sići na stajalištu Trnava ili (u obrnutom smjeru) na stajalištu Sesvetski Kraljevec, a za dolazak u Čulinec mogu se koristiti autobusom na kojemu će vrijediti karta za vlak.

Hrvatske željeznice mole putnike za razumijevanje i ispričavaju se zbog mogućih teškoća u prometu na spomenutim relacijama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara