I dalje bezuspješna potraga za bjeguncima koji su ranili graničnog policajca

VIŠE stotina policajaca ni drugog dana potrage nije uspjelo pronaći dvojicu bjegunaca koji su jučer ujutro ranili koprivničkog graničnog policajca kod Novog Virja kraj Đurđevca, doznaje se u PU Koprivničkokriževačkoj.

Policijska potraga u koju su bili uključeni i interventni policajci iz četiri policijske uprave, policijski čamci i helikopter, a na mađarskoj strani Drave granična policija susjedne države, pretražila je od jučer oko 20 kilometara vodenog toga Drave, brojne rukavce i okolna područja, no bjegunci i njihov gumeni čamac nisu pronađeni.

Poslijepodne je završena detaljna pretraga terena, a kao i sinoć na najvažnijim punktovima postavljene su policijske kontrolne točke na kojima će se dežurati cijelu noć, kazao je Hini glasnogovornik PU Koprivničko-križevačke Dražen Magdić.

Pomoć koja je stigla iz tri susjedne policijske uprave je povučena, dok cjelokupni sastav koprivničko-križevačke policije i dalje radi na pronalaženju dvojice muškaraca koji su iz, najvjerojatnije dugog vatrenog oružja, u trbuh ranili 44-godišnjeg Stjepana Majnovića, policajca koprivničke granične postaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Magdić je rekao da policiji predstoji ´operativan rad´ i provjera dojava građana od kojih je također zatražena pomoć.

´Bilo je nekoliko dojava građana o kretanju sumnjivih osoba na tom području, no ništa detaljnije ne mogu reći, jer je još sve u fazi provjere´, kazao je Magdić dodavši da se i dalje surađuje s mađarskom graničnom policijom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara