I Hrelja bio na policiji: USKOK ispituje mail kojeg je Rusak poslala tajnici stranke umirovljenika

I Hrelja bio na policiji: USKOK ispituje mail kojeg je Rusak poslala tajnici stranke umirovljenika

Foto: FaH

PREDSJEDNIK HSU-a Silvano Hrelja odazvao se danas u popodnevnim satima pozivu djelatnika PN USKOK i u saborskim prostorijama Kluba zastupnika HSU i NL Stipe Petrina dao iskaz povodom kaznene prijave podignute protiv zastupnice Gordane Rusak.

> Zastupnica Rusak: Otišla sam danas s radošću na policiju

Kako stoji u priopćenju HSU-a  Hrelja je u iskazu ponovio informacije koje je prethodno iznosio u javnosti.  Djelatnici PN USKOK-a s računala kojim se koristi tajnica Kluba zastupnika izuzeli su sporni e-mail kojeg je Gordana Rusak poslala Silvanu Hrelji.

Puno povjerenje u istragu

"Hrvatska stranka umirovljenika ima potpuno povjerenje u institucije koje provode istragu i njen daljni tijek ne možemo komentirati", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podsjetimo, USKOK je zaprimio kaznenu prijavu protiv Gordane Rusak zbog trgovanja političkim položajem te će izvršiti potrebne uvide oko tog slučaja.

Podsjetimo, Rusak je kao neovisna kandidatkinja bila na listi MOST-a, zatim je izbacivanjem Drage Prgometa prešla u HRID, a sada se našla kod zastupnika HSLS-a i BUZ-a. Kako doznaje Index, Rusak se nudila i zastupnicima umirovljenika, konkretno Silvanu Hrelji, a imala je i posebnu lista zahtjeva.

Lista zahtjeva

Jedan od zahtjeva je izdvajanje oko 10 tisuća kuna mjesečno u zaseban fond s kojim bi Rusak mogla raspolagati za "provedbu znanstvenih projekata". Drugi zahtjev vezan je uz zapošljavanje Sanele Dropulić s minimalnom plaćom od 10 tisuća kuna mjesečno te podpredsjedništvo u klubu zastupnika.

"Zastupnica Gordana Rusak je od saborskog Kluba zastupnika HSU i NL Stipe Petrina tražila, između ostalog, zapošljavanje Sanele Dropulić i novčani iznos kojim bi raspolagala u okviru svojih projekata iz područja obrazovanja i znanost", tvrdi glasnogovornik Hrvatske stranke umirovljenika Jurica Galešić pokazujući nam mail koji je stigao sa službene adrese Rusak. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara