I najbizarniji "izumi" pronaći će svoje kupce

GADGETI nas uvijek iznenađuju svojim domišljatim funkcionalnostima koje ponekad graniče s normalnim razumom, ali svaka stvar na ovom svijetu ima svog kupca.

Netko bi rekao da je kruh oblika ljudske glave degutantan

Umjetnik Kuttiwat Unarrom s Tajlanda otvorio je svoju malu pekarsku radnju u kojoj nudi pekarske proizvode, točnije kruh, koji je oblikovan kao dijelovi ljudskog tijela. Doduše, iako nije neki gadget, vrijedan je spomena. Ne radi se o "slatkim" dijelovima tijela već o degutantnim pripravcima koje serviramo za stolom. Ruke, noge, glava, vrat(ina) i ostali dijelovi tijela zapravo imaju svoje kupce.

Pivo i druženje s tim pićem ne mora završiti s vašim životom. Ako ste toliki ljubitelj ovog pića, možete slijediti primjer 67-godišnjeg Billa Bramantija koji je izradio lijes  prema svojim mjerama. Dok ne umre, Bill je preradio svoj lijes u veliki sanduk koji će mu ohladiti pivce.

Čudni zvučnici i gadget za, recimo, novinare

No, vratimo se gadgetima poput prijenosnih računalnih zvučnika koji su u potpunosti izrađeni od kartona, dakako, na njima sigurno nećete pronaći etiketu "waterproof". Isporučuju se u PVC vrećici rastavljeni i sklopljeni, ali uvijek spremni za upotrebu.

Imate li problema s vlasištem, "montirajte" si ovo rješenje na glavu - "Head BathCap". Proizvođač jamči da će upotrebom ove kape vaše vlasište biti zahvalno, a kosa će bujati brže i gušće.

Ako ste neki novinarski frik, RSStroom Reader je prava stvar za vas. Ovaj je uređaj namijenjen osobama koje uvijek žele biti u tijeku događaja primajući RSS poruke o posljednjim novostima. Printanje novosti vrši se direktno na toaletni papir kojim, ako vas vijest ne zanima, možete "finiširati" posao koji ste već obavljali u toaletu. Da se ne radi o šali, govori činjenica da ovaj uređaj ima ugrađen USB i Wi-Fi mrežu.

Očuvajte vaše stvari "drekom"

Još neke degutantne stvari ostavili smo za kraj, poput najsigurnije zaštite vašeg novca, putovnice ili drugih bitnih stvari na vašem putovanju. Riječ je o donjem rublju koje se isporučuje "zasrano", a u kojem je spremnik za sve vaše najbitnije stvari. Samo najsmjeliji provalnik će u tom slučaju posegnuti u vaš tajni sef.

Ako često koristite prijenosno računalo, potrebna vam je kvalitetna torba, u ovom slučaju izrađena od sintetičke ljudske kože. Ovakva torba, osim što plijeni pozornost, otporna je na udarce i na vlagu, a cijena joj je visokih 600 dolara. Ne kaže se zalud da svaka roba ima svog kupca.

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara