I njemački mediji vole Kolindu: "Ludi show predsjednice koja se voli ljubiti"

I njemački mediji vole Kolindu: "Ludi show predsjednice koja se voli ljubiti"
Foto: Bild, ZDF, EPA

NJEMAČKI mediji su dosta prostora posvetili ponašanju hrvatske predsjednice Kolinda Grabar-Kitarović na finalnoj utakmici Svjetskog prvenstva u nogometu.
 
Najtiražniji europski dnevni list, tabloid Bild, piše da je Kolinda svojim ponašanjem “ukrala show” i opisuju je u naslovu u igri riječi kao "Präsidentin Knutschovic", tj. Predsjednicu Ljubović. Piše da čak ni pobjednički pehar nije bio pošteđen poljupca hrvatske predsjednice koja je napravila “ludi show”, zbog čega je “bila uočljivija” i od svjetskih prvaka u francuskoj reprezentaciji.
 
Ipak, Kolindu opisuju i kao “najsimpatičniju gubitnicu u povijesti Svjetskog prvenstva”, te da ni “pljuštajuća moskovska kiša nije promijenila njeno raspoloženje”. “Kolinda je zračila, Kolinda se radovala s pobjednicima - i Kolinda je jednostavno morala poljubiti svakoga i sve”, navodi Bild u svoje članku o hrvatskoj predsjednici. “Francuski predsjednik Emmanuel Macron, suci, hrvatski igrači, francuski igračni - svatko je dobio najmanje zagrljaj ako ne i poljubac”, dodaje Bild.

“Divlji poljupci” hrvatske predsjednice
 
“U transu poljubaca jedan je dobio i pehar prije nego je uručen Francuzima”, ističe Bild i Kolindu opisuje kao “simpatičnu predsjednicu”. Nakon kratke retrospektive Kolindine diplomatske i političke karijere njemački list zaključuje da se Kolinda na velikoj svjetskoj pozornici ponašala prirodno umjesto politički suzdržano.
 
List Hamburger Morgenpost također konstatira da je Kolinda “ukrala show” svojim “divljim ljubljenjem”, te da je bila izvrsno raspoložena unatoč porazu hrvatske reprezentacije. “Smijala se, radovala i poljubila svakoga i sve što je bilo na raspolaganju”, piše Hamburger Morgenpost i naglašava da su svi “mogli računati na Kolindin zagrljaj”. “Plava predsjednica je čak poljubila i pobjednički pehar”, ističe list i proglašava je veselom gubitnicom.

“Pokazala srčanost i sportski duh”
 
Tjednik Stern na svojoj internetskoj stranici pak piše da je Kolinda bila “tajna zvijezda” dodjele pehara, te da je izazvala razne pozitivne reakcije na društvenim mrežama jer je srdačno čestitala nogometašima obaju reprezentacija. “Pokazala je srčanost i sportski duh i u porazu”, piše Stern i dodaje da je hrvatska predsjednica najavila da će hrvatskim reprezentativcima dodijeliti odličja.
 
Portal Watson.de pak ističe da je Kolinda prvo privukla pažnju medija svojim “angažiranim navijanjem”, te da je svima ostalo u sjećanju kako je tješila hrvatske nogometaše. Zaključuju da za poraz hrvatske reprezentacije definitivno nije kriva predsjednica koja je “velika obožavateljica nogometa”.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara