I Partija se plaši istine o Agrokoru

I Partija se plaši istine o Agrokoru

Foto: FaH/Pixsell/Duško Marušić

DRAMI u SDP-u, čini se, nama kraja. Peđa Grbin dao je naslutiti da jedino rješenje za zaustavljanje sukoba i raspada stranke vidi u ostavci predsjednika Davora Bernardića. Dio članova izuzetno je nezadovoljan načinom na koji Bernardić vodi stranku i ne vide kako bi s njime ikada mogli doći na vlast.

"Nisam ja loš, nego su oni umočeni u Agrokor"

Bernardić je, pak, uzvratio statusom na Facebooku kojim implicira da ga protivnici napadaju jer žele spriječiti da se dozna istina o Agrokoru.

"Kada se ovoliko bure digne u SDP-u samo zato što sam inzistirao na povjerenstvu za Agrokor, onda se ponovno moram zapitati što se sve pokušava sakriti i tko sve vuče konce ove mračne priče", napisao je predsjednik SDP-a. I donekle ima pravo. Naime, Partija se ima razloga plašiti saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Povjerenstvo za Agrokor vodio bi HDZ i imao većinu u njemu. Sigurno bi inzistirali na ispitivanju naših ministara i iz Račanove i iz Milanovićeve vlade. Linić, Crkvenac, Lalovac, Maras, Grčić pa i Milanović morali bi odgovoriti na neugodna pitanja. A HDZ bi pisao i izglasavao zaključke. Na tom Povjerenstvu možemo samo izgubiti", rekao nam je sugovornik iz Kluba zastupnika SDP-a koji se protivi Bernardićevom inzistiranju na povezivanju izglasavanja ustavnih sudaca i pokretanju istražnog Povjerenstva. Smatra da Bernardić misli da može poboljšati svoj rejting inzistirajući na toj temi, ali vjeruje da će daleko više štete napraviti stranci. Jer ni SDP sigurno nije nevin u cijeloj priči oko Agrokora.

Eliminacija stranačke opozicije

Drugi pak smatraju da Bernardiću nije toliko stalo do istine o Agrokoru, pa čak ni do svog vlastitog rejtinga, koliko do toga da u blato uvalja svog prethodnika Zorana Milanovića i njegove suradnike, koji su mu i danas najveći protivnici. Time bi eliminirao stranačku opoziciju, a to mu je zasad najvažnije.

"Slično je postupio i napadajući izvješće revizije. Ustvrdio je da skrivaju kriminal, a dali su pozitivno mišljenje o radu državnih tvrtki za vrijeme naše vlade", u nevjerici je rekao jedan od istaknutih članova SDP-a upozorivši na jedan zanimljiv detalj. Dok je Bernardić govorio, u sabornici nije bilo gotovo nikoga od članova njegove stranke.

"Ni jednom predsjedniku SDP-a to se nikada nije dogodilo. To samo pokazuje koliko ga cijene i koliko mu vjeruju vlastiti zastupnici", zaključio je.

Nagovaraju Komadinu da smijeni Bernardića

Proteklih dana pojavila se i informacija da dio onih koji su podržavali izbor Davora Bernardića za predsjednika SDP-a pokušava nagovoriti Zlatka Komadinu da na godinu dana preuzme vođenje SDP-a kao v.d. predsjednika. Da bi se to dogodilo, Bernardića bi morali prisiliti na ostavku, ali i Komadinu uvjeriti da se prihvati posla i odustane od predsjedničkog mjesta kada konsolidira stranku. I jedno i drugo je, zasad, malo vjerojatno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara