I PMF je protiv počasnog doktorata Bandiću

I PMF je protiv počasnog doktorata Bandiću
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

NA sjednici Fakultetskog vijeća Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu, održanoj 21. ožujka 2019., raspravljena je odluka Senata Sveučilišta u Zagrebu donijeta na sjednici od 19. ožujka 2019. o pokretanju postupka dodjele počasnog doktorata Sveučilišta u Zagrebu Milanu Bandiću. 

"Fakultetsko vijeće PMF-a drži neprimjerenim da se ovo počasno zvanje dodijeli kandidatu koji je alumnus našeg Sveučilišta i djelatni političar na visokoj dužnosti. 

Fakultetsko vijeće PMF-a drži da bi dodjela počasnog doktorata g. Bandiću dovela u pitanje dignitet našeg znanstveno-nastavnog rada, vjerodostojnost naših akademskih titula i povjerenje naših studenata, te time bitno naštetila ugledu Sveučilišta.

Stoga se Fakultetsko vijeće PMF-a protivi prijedlogu dodjele počasnog doktorata g. Bandiću i daje snažnu podršku predstavnicima PMF-a u Senatu Sveučilišta u Zagrebu da se tom prijedlogu usprotive.

Ovaj zaključak dajemo na uvid sveukupnoj akademskoj zajednici i javnosti te istovremeno pozivamo fakultetska i akademijska vijeća i ostalih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu da se sličnim odlukama pridruže izrečenom stavu", priopćili su.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara