I Split dobiva svoju "Arenu"

NAKON višesatne rasprave Gradsko vijeće Splita na današnjoj je sjednici donijelo odluku o gradnji višenamjenske sportske dvorane u Lori. Tako će pored Zagreba i Split iduće godine dobiti novu veliku sportsku dvoranu koja će po broju sjedećih mjesta biti tek nešto manja od famozne zagrebačke "Arene".

Dvorana u Lori imat će 13.500 sjedala, a u istom je kompleksu planirana izgradnja komercijalnih i turističkih prostora te garaže s 1500 mjesta.

Dvorana i garaža trebali bi biti završeni do 15. prosinca 2008., a komercijalni sadržaji i turistički toranj s hotelom 2010.

Čitavi projekt je vrijedan 147 milijuna eura, što je 60 milijuna eura više od projekta "Arene" Zagreb kojim je previđena izgradnja "samo" dvorane bez garaže i popratnih prostora.

Investitor projekta je konzorciji građevinskih tvrtki sačinjen od splitskog Konstruktor inženjeringa te zagrebačkih tvrtki IGH i Dalekovod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon izgradnje Grad Split će konzorciju narednih 30 godina plaćati mjesečnu najamninu od 2.5 milijuna kuna plus PDV, i to u eurima, nakon čega objekt ostaje u vlasništvu Grada Splita. Hrvatska Vlada obvezala se da će plaćati pola iznosa mjesečne najamnine.

Prije gradnje trebat će izvršiti i pripremu građevinskog terena, na što se obvezao Grad Split koji će za rušenje, čišćenje i postavljanje instalacija izdvojiti 50 milijuna kuna.

Odluka Gradskog vijeća upućena je danas hrvatskoj Vladi koja bi sutra trebala donijeti odluku o svom sudjelovanju u projektu.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara