"Umočeni" i umirovljenici? Vladimir Jordan iz HSU-a primio pola milijuna kuna iz HDZ-ovog crnog fonda?

Foto: Arhiva

HRVATSKA stranka umirovljenika, članica Kukuriku koalicije, danas će suspendirati nekadašnjeg šefa i aktualnog počasnog predsjednika stranke Vladimira Jordana, zbog sumnje da je iz HDZ-ovog crnog fonda primio pola milijuna kuna.

Vladimir Jordan bio je predsjednik HSU-a od 2001. do 2008., a HDZ-ovo mito navodno je primio 2007., u vrijeme zadnjih parlamentarnih izbora (na slici sa Sanaderom i aktualnim predsjednikom HSU-a Silvanom Hreljom).

Jordana je, navodno, u jednom od svojih iskaza "cinkao" bivši šef carine i HDZ-ov tajnik Mladen Barišić. Izvori iz HSU-a, u kojemu je Jordanova umiješanost u HDZ-ovu aferu Fimi media vrlo neugodno odjeknula, tvrde da ništa od spornog novca nije išlo u stranačku blagajnu.

 "Odgovorno tvrdimo da nikakav novac ni iz kakvih fondova nikada nije ušao u HSU, niti je tadašnje predsjedništvo kao ni sadašnje čelništvo stranke imalo ikakvih indicija o ovom slučaju", stoji u priopćenju koje je HSU popodne poslao medijima.

O slučaju je danas upitan i Zoran Milanović. Kazao da ne želi komentirati hipotetska pitanja, ali je dodao da će, ako se indicije pokažu točnima, to ipak morati komentirati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara