ICTY: SUĐENJE MILOŠEVIĆU PREKINUTO DO 12. LISTOPADA

Haški sud (ICTY) u srijedu je prekinuo suđenje bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću na četiri tjedna, kako bi se braniteljima po službenoj dužnosti omogućile pripreme za obranu i konatakti sa svjedocima.

"Vijeće odobrava prekid suđenja od četiri tjedna na temelju zahtjeva za pripreme obrane. Suđenje će se nastaviti 12. listopada", rekao je predsjedavajući sudac Patrick Robinson.

Branitelj Steven Kay prethodno je upozorio raspravno vijeće kako je suočen s masovnim odbijanjem svjedoka odbrane da se pojave pred Haškim sudom jer je Miloševiću oduzeto pravo da se sam brani.

Zbog bojkota svjedoka Kay je za ovaj i idući tjedan uspio osigurati samo po jednog svjedoka, što je dovelo u pitanje daljnje odvijanje dokaznog postupka obrane.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nego što se suglasilo s prekidom suđenja do 12. listopada, vijeće je odbacilo prijedlog branitelja da liječnici ponovo pregledaju optuženog te da se Miloševiću dopusti da on prvi ispituje svjedoke.

Na preporuku liječnika ICTY je 2. rujna Miloševiću postavio branitelje, čemu se on najoštije usprotivio, a potom su branitelji Steven Kay i Gillian Higgins izloženi bojkotu svjedoka obrane.

(Hina) xdh ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara