Identificiran ubojica iz pucnjave u sjedištu CNN-a

U PUCNJAVI koja se dogodila u utorak navečer u zgradi sjedišta CNN-a u Atlanti, Arthur Mann, muškarac u kasnim tridesetim godinama, ubio je svoju 22-godišnju djevojku Claru Riddles.

Incident je započeo oko 19:30 po hrvatskom vremenu, i to otprilike 10 m od vrata koja ostatak kompleksa dijele od CNN-ove redakcije.

Svjedoci tvrde kako je pucnjavi prethodila svađa, odnosno kako je Mann svoju djevojku vukao za kosu. Brad Lendon, jedan od CNN-ovih novinara, tvrdi da je vidio ženu kako leži te kako napadač u nju ispaljuje dva metka. "Zatim se okrenuo i nisam siguran je li me vidio", kaže Lendon. "Tada sam zapravo shvatio što se događa i pokušao što prije izaći iz CNN-ove redakcije".

Drugi svjedoci tvrde da se žena, inače zaposlenica Hotela Omni, pokušala osloboditi svog napadača.

Turnerovo osiguranje je javilo kako je jedan njihov pripadnik potom ustrijelio muškarca. Svjedoci tvrde kako je muškarac pogođen u lice, a bolnički izvori tvrde da se nalazi "u kritičnom stanju".

Nekoliko sati nakon incidenta emitirana je snimka na kojoj ranjeni muškarac gestikulira okružen policajcima s uperenim pištoljima, dok razglas obavještava CNN-ovo osoblje i prolaznike o nalogu za evakuaciju.

Uz CNN-ovu redakciju i hotel "Omni", u kompleksu gdje se dogodio incident nalaze se i restorani, a spojen je s Philips Arenom gdje igra košarkaška momčad NBA lige "Atlanta Hawks". 

 

D.A./V.Š.
Foto: CNN.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara