IDETE NA MORE? Pripremite se na kolone

IDETE NA MORE? Pripremite se na kolone

Foto: FAH

ZBOG gustog prometa na autocesti A1 ili su kolone, ili kratkotrajni zastoji. Na izlasku u Lučkom kolona je oko tri kilometra, a na naplati Demerje oko dva kilometra; od Šapjana prema graničnom prijelazu Pasjak kolona je oko pet kilometara, izvijestili su iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Vrlo je gust promet na svim važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama A1 Zagreb - Split - Ploče, A2 Zagreb - Macelj, A3 Bregana - Lipovac i A6 Rijeka - Zagreb, Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj obilaznici (A7), državnoj cesti DC1, pojedinim dionicama Jadranske magistrale (DC8), na otoku Krku i Krčkom mostu, u trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza.

Vrlo gusti promet

Zbog vozila u kvaru na riječkoj obilaznici (A7) u tunelu Katarina u smjeru Rupe vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat, a zbog očevida prometne nesreće na autocesti A3 Bregana - Lipovac, između čvorova Kutina i Novska (119 km) u smjeru istoka. Iz HAK-a savjetuju vozačima da voze opreznije (vozila su na zaustavnom traku).

Iz HAK-a su izvijestili da će tijekom vikenda biti zabrana za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t na pojedinim cestama u Istri i priobalju i to u subotu, 19. kolovoza, od 4 do 14 sati, a u nedjelju, 20. kolovoza, od 12 do 23 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1 (Lička magistrala).

Neizbježna čekanja

Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa..), BiH (Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo, Nova Sela, Metković, Gornji Brgat...), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik, Ilok, Erdut, Batina...), Crnom Gorom (Karasovići) česta su i neizbježna čekanja, (osobito tijekom ciljanih graničnih kontrola) pa iz HAK-a pozivaju vozače na strpljenje i razumijevanje.

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara