Igor Štimac i Zdravko Mamić na klimavim pozicijama ako se prihvati novi Zakon o sportu

NA VLADINOJ sjednici 24. srpnja prihvaćen je konačan prijedlog Zakona o sportu, no hoće li on biti prihvaćen znat će se u rujnu. Novi zakon trebao bi donijeti niz promjena u našem sportu, a i u vlasničkim strukturama klubova.

U Zakonu ima poseban članak posvećen članstvu u upravnim i nadzornim odborima profesionalnih klubova.

85. članak govori da vlasnici kladionica i manageri ne mogu biti članovi upravnih i nadzornih odbora profesionalnih klubova, kao ni osobe koje su to bile u posljednjih pet godina, piše Večernji list.

To bi značilo da Igor Štimac, Aljoša Asanović, Slaven Bilić i Alen Bokšić neće moći biti u Upravnom odboru Hajduka, niti će Zdravko Mamić moći vršiti dužnost dopredsjednika Dinama.

Igor Štimac više nije vlasnik kladionice, niti je Zdravko Mamić vlasnik managerske agencije. Štimac Zakon nije želio komentirati, samo naglašava da nema nikakve veze s kladionicom.

Mamić je svoju agenciju prepisao na svog sina, no managerskim poslovima upravlja on, a ne njegov sin. I taj Zakon, kao i većina zakona u Hrvatskoj ima rupa.

Večernji list piše kako će Štimac i Mamić službeno moći biti klupski profesionalci s funkcijom i plaćom, što znači da će ustvari moći obavljati dužnosti koje su dosad obavljali ali "na crno".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara