Il Regno objavio dokument hrvatskih biskupa "Na svetost pozvani"

DOKUMENT hrvatskih biskupa ´Na svetost pozvani´ u cijelosti je na talijanskom jeziku objavio jedan od najpoznatijih talijanskih katoličkih polumjesečnika ´Il Regno´ u broju od 1. veljače, javila je danas Ika.

U uvodnoj se riječi ističe kako su ´hrvatski biskupi izdali taj programatski dokument u očekivanju trećeg posjeta pape Ivana Pavla II. Hrvatskoj od 5. do 9. lipnja´.

´Tim dokumentom biskupi potiču Crkvu u Hrvatskoj na intenzivniju i kompletniju pastoralnu djelatnost u perspektivi svetosti´, piše ´Il Regno?, koji izdaju redovnici dehonijanci u Bologni.

Polumjesečnik je u istom broju (3/2003.) objavio i govore Svetog Oca rimskoj kuriji i diplomatskom zboru akreditiranu pri Svetoj Stolici, u kojima Sveti Otac izražava zabrinutost zbog nestabilnosti i nesigurnosti u svijetu te polaže veliku nadu i povjerenje u sposobnosti diplomacije.

Tu je i priopćenje koje je Kongregacija za nauk vjere uputila biskupima i političarima katoličkog svjetonazora te dokument novog nadbiskupa Canterburya R. Williamsa.

Časopis ´Il Regno´ izlazi dva puta na mjesec. Prvi broj, koji izlazi u početku mjeseca, sadrži obično važnije dokumente vjerskog značaja, a drugi, koji izlazi 15. u mjesecu, aktualne vijesti.

Dokumente uobičajeno, kako napominje Ika, objavljuje uz prethodno savjetovanje s Državnim tajništvom Svete Stolice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara