Imam u rimskoj džamiji suspendiran zbog militantnosti

ZBOG zazivanja Alaha da "omogući pobjedu islamskih ratnika u Palestini, Čečeniji i drugdje u svijetu" suspendiran je imam u rimskoj džamiji Mahmoud Ibrahim Moussa, potvrdili su u subotu odgovorni izvori u Rimu.

Moussa (32 godine) te je riječi izgovorio 6. lipnja, a već u petak 13. lipnja nije održao propovijed u rimskoj džamiji, jednoj od najvećih u Europi. Suspendirao ga je Talijanski muslimanski savez, kako je danas potvrdio odgovorni u tom savezu Mario Scialoja.

Ovoga petka je govor (khutba) održao imamov zamjenik Salem Sami. Sada se očekuje dolazak novog imama kojeg će u Rim uputiti sveučilište Al Azhar iz Kaira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Talijanski ministar unutarnjih poslova Giuseppe Pisanu proteklih je dana pozvao muslimansku zajednicu u Italiji, koja broji oko 700 tisuća vjernika i ima 214 džamija na cijelom Apeninskom poluotoku, na odbacivanje poticanja na nasilje, posebno tijekom vjerskih obreda. Sada je sama muslimanska zajednica suspendirala rimskog imama Moussu, koji se u Italiji nalazi samo pet mjeseci, zbog pozivanja na sveti rat i hvaljenja "operacija mudžahedina protiv Židova u Palestini".

Gradonačelnik Rima Walter Veltroni pohvalio je potez muslimanske zajednice kao "prilog popuštanju napetosti".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara