Ina optužila novinare za "kreiranje" cijena goriva: Dizel "samo" 9,69 kn/l

PREMA današnjim cijenama goriva, čini se kako se Ina predomislila u posljednji trenutak, s obzirom da su cijene dizela manje nego što je najavljeno jučer. Naime, jutros se na crpkama eurodizel prodaje za 9,69 kuna, a ne kako je najavljeno za 9,81 kuna, također obični dizel neće poskupjeti na 5,63 kune, već pet lipa manje, odnosno na 5,58 kuna. Plavi dizel ide tri lipe manje od jučer najavljenog pa se na Ininim crpkama prodaje po cijeni od 5,60 kuna. Ostalim gorivima cijena je ostala prema jučer najavljenim poskupljenjima.

> Napunite koliko možete, benzin ide na deset kuna

Naime, nova cijena Eurosupera 95 je 9,30 kuna po litri što je u odnosu na dosadašnjih 8,99 kuna, poskupljenje od 3,4 posto. Super 95 se umjesto dosadašnjih 8,74 prodaje po 9,05 kuna po litri te Super plus 98 je 9,40 kuna umjesto dosadašnjih 9,08 kuna. Najveće poskupljenje od 5.8 posto odnosilo se na eurodizel, no kao što smo rekli cijena je ipak manje. 

Netko je grubo obmanuo javnost

"Ne znam tko je tako grubo obmanuo javnost te objavio krive informacije. Gotovo svi mediji, objavili su 'nove' cijene jučer oko 17 sati, a odluka je donesena oko 20 sati. Mene zanima tko to grubo manipulira javnošću", kazao je glasnogovornik Ine, Bojan Vinek za Index, odgovarajući na pitanje zašto je Ina u posljednji trenutak korigirala cijenu za dizel.
 
Naime, uvijek do sada neslužbene cijene iz Ine, koje bi objavili svi mediji u Hrvatskoj dan prije poskupljenja, bile su točne u lipu, međutim ovog puta to nije bio slučaj. Činjenica je kako su neslužbene informacije u medijima i ovog puta bile "u lipu točne", osim za dizel, međutim ta informacija nije relevantna za glasnogovornika Ine.

"Ne mogu odgovoriti na pitanje je li netko primorao Inu na korigiranje, jer kako sam rekao, lažna informacija objavljena je u 17 sati, a odluka je donesena tri sata kasnije. Mene uistinu zanima, kako je mogla biti objavljena neistina, jer ta informacija do novinara sigurno nije došla od Ine", uporan je bio u svojem objašnjenju glasnogovornik Vinek, dodajući kako je "žalosno za novinarstvo da se objavljuju takve stvari".  

No, ipak ne možemo se oteti dojmu kako je Uprava Ine u posljednji trenutak korigirala cijene.

I.Ć.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara