Ina povukla tužbu protiv HRT-a zbog izjave Hloverke Novak Srzić o Ininom "smeću"

Ina povukla tužbu protiv HRT-a zbog izjave Hloverke Novak Srzić o Ininom "smeću"

"INA JE povukla tužbu protiv Hrvatske radiotelevizije tešku čak 264,7 milijuna kuna, te će time jedna od najskupljih parnica, koja se vodila na Općinskome građanskom sudu, biti okončana bez pravorijeka suda", piše Večernji list.

Prestali kupovati gorivo

Podsjetimo, Hloverka Novak Srzić je u emisiji Otvoreno u travnju 2006. godine kazala: "Vi proizvodite ono smeće koje se zove super, a nitko to ne vozi, možda 24 posto ljudi", nakon čega je, u srpnju 2006. Ina podigla tužbu protiv nje zbog kaznenog djela klevete. HTV je pak svojedobno tužio Hloverku zbog nadoknade počinjene štete.

U naftnoj kompaniji tvrdili su da je izjava Novak Srzić dovela do toga da su neki kupci prestali kupovati na njenim benzinskim crpkama, što je uzrokovalo pad prodaje i gubitke naftne kompanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Troškovi podijeljeni

Kako donosi Večernji list jedno vrijeme spor je mirovao na Općinskome građanskom sudu, a onda je Ina uputila dopis pravnom zastupniku HRT-a da će povući tužbu s tim da svatko snosi svoje troškove, sa čime se HRT složio. Sada sud još samo formalno treba obustaviti parnični postupak.

M.M.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara