Incestuoznom ocu - serijskom ubojici prijeti smrtna kazna

MARCUS WESSON ime je poremećenog Amerikanca koji je optužen za ubojstvo devetero svoje djece od kojih su neka rođena u incestuoznim odnosima. Dominantanom patrijarhalnom ocu porota suda u američkom gradu Fresno je presudila donošenjem zaključka kako bi otac trebao biti kažnjen smrtnom kaznom.

58-godišnji Wesson osumnjičen je da je ubio devetero svoje djece od kojih su neka rođena iz spolnih odnosa koje je imao sa svojim kćerima i nećakinjama. Sve su žrtve pogubljene jednim pištoljskim hicem u oko, a raspon starosti žrtava kretao se od jedne do 25 godina.

Slučaj je otkriven nakon što su dvije Wessonove nećakinje pobjegle iz kuće strave. One su se nakon bijega vratile u kuću ne bi li uspjele izvući svoju djecu. Pokušaj spašavanja dogodio se prije više od godinu dana kada se u spašavanje uplela policija koja je otkrila tijela pobijene djece.

Tužilac suda u Fresnu je rekao kako je Wesson djecu pobio u strahu da će vlasti odvesti svu djecu iz kuće i tako razbiti njegov klan koji je godinama bio pod njegovom autoritativnom rukom. CNN navodi kako je Wesson djeci naložio neka se, u slučaju da u kuću provale savezne vlasti, međusobno pobiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji mogućnost da Wesson, zbog nedostatka dokaza da je on taj koji je povukao obarač pištolja i ubio djecu, ne dobije smrtnu kaznu. Njegov odvjetnik Pete Jones je tijekom suđenja klijenta branio tvrdnjom kako je djecu ubila najstarija sestra koja je nakon svega počinila samoubojstvo.

Jones također tvrdi kako se izvršenjem smrtne kazne nad Marcusom Wessonom "neće poništiti nastala šteta", a upozorio je i na to kako je porota u presudi kojom je proglasila Wessona krivim, iznijela zaključak da tužitelj nije uspio dokazati da je upravo on pucao u svoju djecu.

Tužiteljica Lisa Gamoian tvrdi kako činjenica da Wesson možda i nije taj koji je pucao u svoju djecu nije bitna jer je upravo on taj koji je organizirao tj. naložio ubojstva. Gamoian je Wessona nazvala "glavnim manipulatorom" čije je seksualno, financijsko i emocionalno iskorištavanje vlastite djece kulminiralo njihovim pogubljenjem.

17. lipnja Wesson je optužen za devet ubojstava, a tada je proglašen krivim i po 14 točaka silovanja i zlostavljanja svojih malodobnih kćeri i nećakinja. Zanimljivo da je tijekom čitanja presude Wesson  ostao tih i smiren, a neki od preživjelih članova obitelji su ga i nadalje podržavali.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara