Index neće objaviti imena i fotografije političara na Hodu za život

Index neće objaviti imena i fotografije političara na Hodu za život
Foto: Pixsell/Goran Kovacic

DANAS će se u pet hrvatskih gradova održati Hod za život, tradicionalni marš katolika i ostalih koji žele znatno otežati odnosno zabraniti pobačaj.

Baš kao i proteklih godina, na Hodu za život će se nedvojbeno pojaviti niz političara koji će taj događaj, iako traje izborna šutnja, iskoristiti za (samo)reklamu.

Uz to, Državno izborno povjerenstvo ustvrdilo je da će možda kažnjavati medije koji objavljuju imena, izjave i fotografije kandidata u periodu izborne šutnje.

Naime, potpredsjednica DIP-a Vesna Fabijančić Križanić je jučer, gostujući na televiziji N1, na pitanje je li moguće da kandidat koji dođe na okupljanje neće biti kažnjen za kršenje šutnje, a mediji koji prenesu njegovo prisustvo hoće, rekla: "Možda će biti kažnjivo, a možda i neće."

"Ovisi kako će biti snimljeno, hoće li biti što izrečeno, i tako dalje. Prekršajne kazne za kršenje su između 100 i 500 tisuća kuna, a DIP će to prijaviti Državnom odvjetništvu, koje je ovlašteni podnositelj optužnog prijedloga", kazala je potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva.

Iz gore navedenih razloga Index neće objavljivati imena, fotografije i imena političara na Hodu za život.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara