Indexovi forumaši: "Sanaderu, ti si najslabija karika. Ispadaš!"

Indexovi forumaši: "Sanaderu, ti si najslabija karika. Ispadaš!"

"MI SMO u ratu!", riječi su Indexovog forumaša el_morisca. Građani Zagreba izgubili su i zadnju mrvu povjerenja u policiju i politiku, a nisu rijetki ni oni koji bi, poput mogosa, najradije "zgibali" iz Zagreba.

"Možemo li očekivati zračne napade pri sljedećem obračunu?"

Prvo što je miljanimor palo na pamet bilo je: "Što će sad Ivo reći? Jel to početak borbe protiv mafije? Nek se potuku između sebe - tak je bivši ministar rekao." Slijedi je mala vojska bijesnih građana koji više nisu zabavljeni cirkusom oko smjene ministara, dok premijer Sanader i dalje sjedi na vrhu. "A koga sada Ivo misli smijeniti? Ima još dosta ministara za smjenu, a za ovu bombu može npr. smjeniti ministra kulture, jer je dobar, ali se desilo opet sranje, pa mora nekog smijeniti. Sabornici, sram vas bilo. Eto vam vaše Vlade kojoj vjerujete. Sad više nisu samo meci, sada su i bombe. Uskoro možemo očekivati zračni napad kod sljedećeg mafijskog obračuna.", s gorčinom piše Grgavice.

Uz pistacija koji se čudi da političari ne "lete u zrak", bitcharda nije zadovoljna radom policije, pa s pravom postavlja pitanje: "Hoće li gosn Karamarko ekspresno ostat bez funkcije na koju je također ekspresno postavljen? Od tada se dogodilo samo jedno upucavanje građevinskog poduzetnika u vugla, a eto sad još dvoje od auto-bombe." Nandor tvrdi da je Pukanićevo ubojstvo samo odmatanje klupka: "Ovo je sigurno odmazda za malu Hodakicu. Puki je bio mafijaš."

"Moja Hrvatska, moj Zagreb = DREK!"

Iako izjava da je "strah zavladao ulicama Zagreba" možda zvuči kao filmska najava, reakcije običnih ljudi vrlo su realne. Punkich je s tugom izjavio: "Ja ZAISTA nemam riječi. Ovo je dno dna. Moja Hrvatska, moj Zagreb = DREK. Sućut, strah i bijes." 

Zgrožen je bio i MaliLaik: "Ovo je strašno. Ali zaista je. Čovjek je bio zadnji simbol slobode govora hrvatskog novinarsta koji je jedini imao muda reći neke stvari koje nitko nije znao, a niti želio reći. U šta smo se pretvorili...ovo je strašno. Ubijen je jer je previše znao. Mafija stvarno polako preuzima konce kod nas, a vlada i policija nemoćni. Ovo je prestrašno. Jebo ti ovu zemlju.", a ništa optimističniji nije bio Than77: "Kako je krenulo, prekosutra pazite gdje se krećete, jer bi moglo opet neko sranje da se dogodi. Ljudski zivot nikada jeftiniji nije bio u Zagrebu. Postali smo novi Bronx. Uostalom, što da očekujem od države u kojoj je normalno da prolaznik udara pizza dostavljača."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Sanaderu, pička ti materina, uskoro nećemo smjeti van iz kuće!"

Jasnu poruku odaslao je Red_Avenger1: "Ma to je onaj isti koji je "opljačkao" Ivanu Hodak. Sada je htio Pukaniću "ukrasti auto", ali pošto ovaj nije htio izaći, zoljom ga je izbacio. Sanaderu pička ti materina uskoro nećemo smjeti izaći van iz kuće!" Nada građana u slobodu medija i bolje sutra očituje se i u bzingovom predviđanju, koje je na tragu izjava koje nam stižu i s malih ekrana: "Usrat će se novinari ko grlice. Idućih godina moći će se čitati samo o Britni Spirs." 

I dok se anguilla203 pita "Ko će sad da nabavlja dop za elitu?", počeo je i lov na krivca za opće stanje društva i države. Pakleni5 tvrdi: "Ovo je sve rezultat Tuđmanove i HDZ politike. Mafija je nastala i razvijala se za vrijeme njihove vlasti.", dok Epulo proširuje "optužnicu" i na SDP: "Ko je kriv - SDP Bandić koji je od Zagreba napravio to što je ili HDZ i Sanader? Pitanje je sad."

Višegodišnje mazanje očiju kod Hrvata je uzrokovalo gotovo proročansko predviđanje reakcija političara s vrha. Nakon što je alsmoludi ustvrdio: "Puki je garant iskopao nešto jako o nekome i sada su ga ti odradili. A naš dragi Premijer će večeras opet s HTV-a trubit o konačnom obračunu s mafijom, Mesić o institrucijama, a oni su najveći krivci za sadašnju situaciju u državi. Zadnjih 10 dana od ubistva Ivane Hodak samo pričaju o navijačima i kažu da su oni najveći problem države. Pa u kurac stvarno, a što mi je najdraže zar se neće sada kitit perjem kako su uhvatili ubojice Luke Ritza?", dogodilo se upravo to - Sanader je trubio o "konačnom obračunu", Mesić je trubio o institucijama, a jedini rezultat njihovog trubljenja predstavlja odjek koji u stranim medijima ostavlja ova mala banana državica. Terorizam, ubojstva i kriminal.

Mora li zagreb postati Beirut da bi Sanader dao ostavku?

No, čemu briga? Omnik zna čime ćemo se zabavljati sutra, kao guske će nas šopati tradicionalnim frazetinama koje djeluju poput sedativa za milijune: "Pa kaj onda, mi i tak imamo najljepše more na svijetu, najtalentiranjije sportaše na svijetu i cijela Europa želi oteti našu najbolju vodu na svijetu."

Odjeknula je jučer i druga "bomba", ona o Beirutu. Nesvakidašnje ozbiljan, premijer je odavao dojam da će ponuditi ostavku ili nam bar otkriti smisao života. "Osim velikih riječi, Sanader do sada nije dokazao da je dovoljno snažan za obračun s mafijom. Štoviše, u posljednje vrijeme bježao je od bilo kakvih rasprava o organiziranom kriminalu, jučer je čak pričao o ustašama i partizanima, umjesto o mafiji i kriminalu, večeras spominje terorizam. Pitanje je stoga nije li zapravo on najslabija karika - odgovor je DA !!", zaključio je lalaman.

Zagrepčani pitaju - mora li Zagreb zaista postati Beirut da bi se Sanader konačno osjetio odgovornim?

B.Š.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara