Indijska automobilska industrija zainteresirana za proizvodnju u "Đuri Đakoviću"

Indijska automobilska industrija zainteresirana za proizvodnju u "Đuri Đakoviću"

Foto: duro-dakovic.com

NOVI indijski veleposlanik u Hrvatskoj Sandeep Kumar  boravio je u nastupnom posjetu Slavonskom Brodu, gdje je izrazio interes za proizvodnju u "Đuri Đakoviću" i drugim tvrtkama iz tog sektora, posebno vezano za indijsku automobilsku industriju.

"U razgovoru je posebno istaknut interes za proizvodnju u 'Đuri Đakoviću' i tvrtkama iz tog sektora te za Luku Brod i poljoprivredu", rekao je nakon susreta s indijskim veleposlanikom brodsko-posavski župan Danijel Marušić.

Veleposlanik Sandeep Kumar je na dužnost u Hrvatskoj stupio u kolovozu prošle godine, a ovo je njegov i ujedno prvi posjet nekog indijskog dužnosnika Slavonskom Brodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Područje Brodsko-posavske županije posebno je interesantno zbog prometne povezanosti i industrijskih potencijala. U Hrvatskoj postoji pozitivna klima za investicije, indijske tvrtke zainteresirane su za brojna različita područja. Jedno od područja posebnog interesa može biti automobilska industrija, bilo da se radi o uvozu ili izvozu u Indiju. Zanimljivo je i područje proizvodnje traktora", rekao je Kumar.

Sudionici razgovora najavili su da će uskoro uslijediti novi susreti i razgovori u tvrtkama s područja Brodsko-posavske županije o konkretnim mogućnostima uspostave suradnje.  

Osim sa županom Marušićem, indijski veleposlanik susreo se i s brodskim gradonačelnikom Mirkom Dusparom te predstavnicima Strojarskog fakulteta.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara