Indonezija protjerala direktoricu Međunarodne krizne skupine

INDONEZIJSKI ured za imigraciju naredio je direktorici ogranka u Džakarti Međunarodne krizne skupine (ICG) Sidney Jones, stručnjakinji za terorizam, da napusti zemlje, a najvjerojatnije joj se, kako sama tvrdi, neće dati mogućnost povratka, javljaju u srijedu agencije.

Ovaj potez ureda uslijedio je nakon što je šef indonezijske obavještajne službe napao njezina izviješća o terorizmu i separatizmu. Jones se posebice bavila skupinom Jamaah Islamiah i sukobom u separatističkoj provinciji Aceh.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protjerivanje Jones i njezine australske kolegice Francesce Lawe-Davies izazvalo je oštre osude ICG-a i Washingtona. U sve se uključio i kandidat za predsjednika i bivši ministar sigurnosti Susilo Bambang Yudhoyono koji poručuje da se "slučaj mora objasniti".

Ministarstvo vanjskih poslova tvrdi da se radi o "klasičnom slučaju u kojem pojedinac ili ustanova previše sebi daju na važnosti, uz pretpostavku da se sve vrti oko njih, pa i indonezijska vlada". Ministarstvo je mnoga izvješća ICG-a proglasilo netočnim i nemjerodavnim.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara