Invalidi Domovinskog rata: Napadom na kandidate napravljena reklama SDP-u

IMOTSKA Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata osudila je večeras incident koji se danas dogodio na SDP-ovu predizbornom skupu u Imotskom kada je jedna osoba jajima gađala kandidati te stranke.

Ističući da se ta udruga ne slaže s takvim načinom iznošenja nezadovoljstva bilo kojom političkom strankom ili pojedincem u bilo kojoj sferi društvenog života, u priopćenju se ocjenjuje da taj događaj koji je "poprimio puno više prostora nego zaslužuje, nije na tragu, ni na razini tradicionalne imotske uljudbe".

"Možemo razumjeti, ali ne i opravdati razloge kojima se rukovodila osoba zbog koje je ovaj medijski slučaj i nastao. S obzirom da se radi o hrvatskom branitelju, za čije se poginule suborce upravo u to vrijeme održavala sveta misa, koja se tradicionalno održava prve nedjelje nakon Svih svetih, postavlja se pitanje je li taj predizborni skup baš tada morao biti održan", stoji u priopćenju.

"Iako je trenutna vlast na čelu sa SDP-om sustavno u posljednje četiri godine kriminalizirala hrvatske branitelje i pokušavala ih prikazati kao najveće zlo koje se našemu narodu moglo dogoditi, i dalje ovaj čin ne možemo opravdati. Smatramo da teza kako je ovo urađeno po nečijem nalogu, nije ničim utemeljena i da je ovim činom samo nesvjesno i nenamjerno napravljena reklama SDP-u, jer ovaj skup zasigurno ne bi bio zabilježen po brojnosti samih posjetitelja, o čemu su svjedočile i kamere HTV, stoji na kraju priopćenja imotske Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata.

Račan: Sanader je odgovoran za fizičke napade na kandidate SDP-a

Predsjednik SDPa Ivica Račan prozvao je večeras predsjednika HDZ-a Ivu Sanadera da je odgovoran za današnje fizičke napade u Imotskom na izborne kandidate SDP-a Slavka Linića i Marina Jurjevića.

Račan je to novinarima izjavio uoči večerašnjeg prvog koncerta Severine i Gorana Bare za SDP na skupu u Velikoj Gorici.

Račan je rekao da Linić i Jurjević nisu danas napadnuti samo jajima, nego i čašama, od čega je Liniću okrvavljena glava, a spriječeno je i da ga teže ne ozlijede pepeljarom.

Račan je ustvrdio da je napadače na SDP-ove kandidate potaknuo "jučerašnji Sanaderov govor, koji je kandidate SDP-a nazvao ljudima koji dolaze rušiti Split i Dalmaciju".

"Taj napad na kandidate SDP-a bio je produžena ruka Sanaderovih govora", izjavio je Račan, koji smatra da HDZ i djelom pokazuje između čega birači na parlamentarnim izborima mogu birati.

"Mogu birati između stranke koja zagovara demokratski dijalog, suživot i toleranciju i onih koji ne dozvoljavaju toleranciju, nego se nesmiljeno na balkanski način, fizičkom silom obračunavaju s političkim protivnicima kao prije šest godina", rekao je Račan.

Predsjednik SDP-a istaknuo je da će SDP nastaviti pozitivnu promidžbu i da takvi napadi tu stranku neće zaustaviti.

Ustvrdio je kako se SDP-ovi predizborni plakati organizirano skidaju, ali oni HDZ-u neće uzvratiti istom mjerom, jer se SDP ne boji HDZ-a.

"Oni se boje nas", rekao je Račan, pozvavši građane da iziđu na izbore i odluče između alternative.

"SDP je doprinosom građana izvukao Hrvatsku iz krize u kojoj je bila prije četiri godine i građani su ti koji su pokrenuli Hrvatsku, a gospoda koja sada govore Pokrenimo Hrvatsku zakasnila su s tim četiri godine", ocijenio je Račan. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara