Iračka kriza: Fischer u srijedu na sastanku Vijeća sigurnosti UN-a

ŠEF NJEMAČKE diplomacije Joschka Fischer će u srijedu otići na ministarski sastanak Vijeća sigurnosti UN-a u New York posvećen iračkoj krizi, objavilo je u srijedu njegovo ministarstvo.

Fischer će otputovati u New York iz Bruxellesa, gdje će se tijekom večeri sastati s kolegama iz Europske unije, dodao je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova.

Ministarski sastanak Vijeća sigurnosti je sazvan na traženje Francuske, Rusije i Njemačke, tri zemlje koje se opiru trenutačnom ratu u Iraku.

Prema diplomatskim izvorima u UN-u, ni američki državni tajnik Colin Powell ni šef britanske diplomacije Jack Straw neće na sastanku sudjelovati.

Sjedinjene Države, Velika Britanija i Španjolska su odustale, pošto nisu dobile većinu, podastrijeti Vijeću sigurnosti rezoluciju koja određuje ultimatum Bagdadu da se razoruža.

Američki predsjednik George W. Bush je u noći s ponedjeljak na utorak dao iračkom predsjedniku Sadamu Huseinu da napusti zemlju,a ako to ne učini, on će narediti 250.000 američkih vojnika, rasprođenih oko Iraka da krenu u rat.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara