Iračka vojska osvojila zadnje veće uporište džihadista u zemlji

Iračka vojska osvojila zadnje veće uporište džihadista u zemlji

Foto: Hina

IRAČKE snage osvojile su Ravu, posljednji veći grad koji je u toj državi bio pod kontrolom Islamske države, objavili su irački vojni dužnosnici.

Iračke snage "oslobodile su Ravu u potpunosti, i podigle iračku zastavu", rekao je general Abdul Amir Jarala, prenosi agencija Reuters.

Grad na samoj granici sa Sirijom oslobođen je nekoliko sati nakon što je Irak pokrenuo novi napad čiji je cilj bio protjerivanje militanata iz Rave.

U ofenzivi sudjelovale snage vojske i plemenskih ratnika

U toj ofenzivi sudjelovale su snage vojske i plemenskih ratnika uz američku podršku, istaknuo je general bojnik Noman al-Zubaie, predvodnik iračke Sedme divizije. "Vojska je počela jurišati u Ravu iz tri smjera", dodao je bez dodatnih pojašnjenja.

Rava se nalazi u zapadnoj provinciji Anbar gdje je Islamska država (IS) uspostavila svoju vlast početkom 2014. godine.

Irak je ranije ovog mjeseca objavio da je oslobodio zapadni grad al-Kaim koji se također nalazi uz sirijsku granicu, što je bio velik udarac za IS.

Taj je grad za militante bio strateški važan jer je prekogranično povezivao Irak s područjima pod njihovom kontrolom u Siriji.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Islamsku državu, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Islamska država.
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara