Irak: UN-ovi inspektori pregledali osam lokacija; prosvjedi mladih

UN-ovi stručnjaci za oružje pregledali su osam lokacija u Iraku, među kojima tvornice raketa te bivšu tvornicu za proizvodnju kemijskog oružja, izvijestila je iračka uprava za suradnju s UN-om, a istodobno je pred sjedištem UN-a u Iraku, hotelom Canal, prosvjedovalo oko 2.000 mladih Iračana.

Među mjestima što su ih pregledali UN-ovi stručnjaci su tvornica za proizvodnju raketa Al-Amin, u blizini Falludshaha, 80 km zapadno od Bagdada, tvornica Al-Mutasi, 60 km južno od glavnoga grada i lokacija Al-Taji, 20 km sjeverno od Bagdada. Inspektori su pregledali i bivšu tvornicu za proizvodnju kemijskog oružja Al-Muthana u blizini Samare.

UN-ov koordinator za humanitarna pitanja u Iraku, Ramiro Lopes da Silva u ponedjeljak je pred izaslanstvom mladih Iračana izrazio nadu da će u zemlji ´prevladati mir´.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´UN čini sve kako bi prevladao mir´, kazao je Da Silva skupini mladih Iračana koji su prosvjedovali pred hotelom Canal, sjedištem UN-ove misije u Iraku. Oko 2.000 mladih u dobi od 5 do 18 godina okupilo se pred hotelom ističući transparente i iračke zastave.

Da Silva je primio petnaest djevojčica i dječaka koji su mu predali pismo, a on je obećao da će ga uručiti glavnome tajniku UN-a Kofiju Annanu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara