Iran pozdravio ukidanje sankcija, ali poziva na oprez prema SAD-u

Iran pozdravio ukidanje sankcija, ali poziva na oprez prema SAD-u

Foto: FAH

IRANSKI vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei u utorak je pozdravio ukidanje međunarodnih sankcija protiv Irana, ali i upozorio da bi Teheran morao zadržati oprez prema svom starom neprijatelju - Sjedinjenim Američkim Državama.

Kako javlja državna televizija, Hamnei je pisao predsjedniku Hasanu Rohaniju kako bi mu čestitao na stupanju na snagu nuklearnog sporazuma koji je urodio ukidanjem sankcija SAD-a, Europske unije i Ujedinjenih naroda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U svojoj prvoj izjavi otkako je sporazum stupio na snagu, obnašatelj najviše vlasti u Iranu je jasno dao do znanja da bi se prema Washingtonu i dalje trebalo zadržati podozrenje. Nije spomenuo iznenadnu razmjenu zarobljenika između dviju strana koja se također odigrala ovaj vikend.

"Ponavljam da treba ostati budan prema lukavstvu i prevrtljivosti bahatih zemalja, posebice SAD-a, glede nuklearnog sporazuma i ostalih pitanja", rekao je Hamnei. On smatra da treba pripaziti da "druga strana u potpunosti ispuni svoje obveze", jer su "izjave nekih američkih političara u posljednja dva, tri dana sumnjive".

Republikanski kandidati za američku predsjedničku utrku kritiziraju sporazum Zapada i Irana te se Teheran pribojava da bi Washington mogao izaži iz sporazuma nakon što predsjednik Barack Obama napusti Bijelu kuću početkom 2017.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara