Iran: Srušio se ukrajinski zrakoplov - 46 poginulih

UKRAJINSKI putnički zrakoplov srušio se u ponedjeljak u Iranu pri čemu je poginulo svih 46 putnika i članova posade, priopćilo je iransko ministarstvo prometa.

´Svih 46 putnika je poginulo, uključujući i posadu. Vrlo mi je žao´, rekao je Ahmad Khorram.

Prema iranskoj televiziji, 42 putnika su bili visoki dužnosnici ukrajinske zrakoplovne industrije koji su putovali u Isfahan na testiranje zrakoplova Iran-140, inačice ruskog Antonova-140.

Zrakoplov se srušio 70 kilometara od Ardestana, južno od Teherana. Uzroci pada zrakoplova još se ne spominju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U proizvodnji iranske inačice AN-140 navodno sudjeluje oko 100 ruskih i ukrajinskih tvrtki, a 80 posto dijelova dolazi izravno iz Rusije.

Pronađena tijela 16 poginulih iz srušenog zrakoplova

Pripadnici spasilačkih službi pronašli su tijela 16 poginulih iz zrakoplova ukrajinske aviokompanije koji se u ponedjeljak navečer srušio nad središnjim Iranom, objavila je u utorak iranska državna televizija.

Traganje za posmrtnim ostacima preostalih 30 poginulih se nastavlja, s obzirom da se smatra da je svih 46 putnika i članova posade zrakoplova Antonov poginulo.

Zrakoplov AN-140 pripadao je ukrajinskoj zrakoplovnoj kompaniji Aeromost-Harkiv, a većina putnika u zrakoplovu bili su ruski i ukrajinski inženjeri koji su s iranskim dužnosnicima trebali voditi završne razgovore vezane uz realizaciju zajedničkog projekta proizvodnje zrakoplova tog tipa. Preostalih četero ljudi bili su posada zrakoplova.

Zrakoplov se srušio nekoliko minuta prije slijetanja na aerodrom u Ishafanu u središnjem Iranu, a uzroci pada još se ne navode.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara