"Irski Fritzl" pokćerku silovao i držao zatočenu 16 godina, rodila mu je petero djece

Tekst: I.M.
Foto: Ilustracija

U POTRESNOM intervjuu za irski Newstalk radio jučer je žena nazvana "Catherine" ispričala kako ju je očuh silovao i držao u zatočeništvu od njene 12. godine te mu je rodila petero djece. Žena je navela kako se ovo zlostavljanje događalo "u malom gradu gdje svi poznaju svakoga", na zapuštenoj farmi u blizini njene kuće.

"Bio je nasilan i ogroman čovjek. Zlostavljač. Kad sam rekla majci da me dodiruje, nazvala me lažljivicom", ispričala je nesretna žena. Navela je kako je nekoliko godina kasnije, sve sama odlučila prijaviti policiji, ali je tužiteljstvo odlučilo da ne istražuje slučaj. Kaže da je bila šokirana činjenicom da sustav može reći ne žrtvi zlostavljanja koja traži pravdu.

Ti njeni navodi su zainteresirali irsko ministarstvo za djecu i mladež. Ministar Barry Andrews je rekao da se želi sastati sa ženom i saslušati njenu priču te je najavio traženje objašnjenja od državnog tužiteljstva zbog nepokretanja istrage ukoliko im je slučaj uistinu prijavljen.

Do svoje 18. godine već rodila jedno dijete, tad ju je odveo u zatočeništvo

"Catherine" je ispričala kako je do svoje 18. godine već rodila očuhu silovatelju jedno dijete. Tad ju je preselio u drugu kuću i odvojio je od ostatka obitelji. "Nije bilo prostora za bijeg", navela je. Dodala je i kako je imala 18 ili 19 godina kad je otkrila da je ponovno trudna. Do 21. godine svog života je već rodila četvero djece. Sama ih je odgajala. Ubrzo je rodila još jedno.

"Tad sam preko zida počela razgovarati sa susjedom. Pitala me jesam li dobro. Poslali su i socijalnog radnika, a ja sam se stravično bojala da će on za to doznati, jer sam za sve ovisila o njemu", navela je "Catherine", dodajući kako ništa nije poduzeto iako je sve ispričala socijalnom radniku. Nakon toga je uz pomoć susjede pobjegla u SAD.

Kasnije se vratila kući kako bi odvela i djecu, ali tad joj je očuh počeo prijetiti da će je ubiti. "Ugurao me u auto i silovao me. Punih 16 godina me zlostavljao, a moj slučaj još nije došao do suda. Taj čovjek nikad neće znati što mi je učinio. Ako ukradem auto i uhvate me završit ću iza rešetaka, ali na ovaj način uništiti nečiji život, to je u redu - to je poruka koju čujem od svoje zemlje".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara