Irskom premijeru i njegovoj stranci zbog koronavirusa raste popularnost

Irskom premijeru i njegovoj stranci zbog koronavirusa raste popularnost
Foto: EPA

STRANKA irskog premijera Lea Varadkara bilježi rast popularnosti zbog svog upravljanja krizom oko koronavirusa, pokazala je anketa u nedjelju.

Varadkar, liječnik po struci, hvaljen je zbog svoje odluke da škole zatvori već početkom ožujka i otkaže proslave Dana svetog Patrika koje su se trebale održati 17. ožujka. 

Podrška njegovoj stranci Fine Gael narasla je na 34 posto, s 21 posto koliko je osvojila na izborima 8. veljače, pokazuje anketa medija Sunday Business Post i agencije Red C. 

Narasla je i podrška lijevom Sinn Feinu, za 3 posto - sada je na 28 posto. Stranka desnog centra Fianna Fail pala je za 4 posto, na 18 posto, pokazuje anketa. 

Varadkarova stranka na izborima u veljači završila je na trećem mjestu, najgorem u povijesti, zbog nezadovoljstva stanovnika stambenom krizom i izostankom investicija u javno zdravstvo. 

Fine Gael ostaje na vlasti do formiranja nove vlade. U srijedu je započela pregovore s Fiannom Fail o programu mjera, iako će im za većinu biti potrebna i treća stranka ili neovisni zastupnici. 

U Irskoj je zasad potvrđeno 2415 slučajeva koronavirusa, s 36 smrtnih ishoda. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara