ISIS ubio iranskog generala u Siriji

ISIS ubio iranskog generala u Siriji

Foto: FAH

IRANSKI general ubijen je u Siriji u kojoj je bio kao savjetnik vojske sirijskog predsjednika Bašara al Asada, javlja Independent.

Iranski vojni izvori potvrdili su da je general Hossein Hamedani ubijen od strane ISIS-ovih militanata u predgrađu grada Aleppa u četvrtak navečer.

General Hamedani je bio u pregledu Quds jedinice, specijalne iranske jedinice koja djeluje u drugim zemljama, a koju su vlasti SAD-a proglasile terorističkom organizacijom.

Hamedani je postao poznat 2009. godine kad je na brutalan način prekinuo demonstracije protiv rezultata na iranskim predsjedničkim izborima, a vojno iskustvo je kalio u iransko iračkom sukobu osamdesetih godina.

Iranski političar Esmail Kosari rekao je da je Hamadani pomagao koordinirati sirijske provladine snage i volontere u borbi protiv ISIS-a, piše Al Jazeera.

"Godinama je Hamadani igrao važnu ulogu u Siriji kao savjetnik. Igrao je važnu ulogu u obrani Damaska. Nakon što je završio njegov zadatak vratio se kući", ispričao je Kosari.

"U Siriju se vratio samo na par dana samo zbog velikog poznavanja područja. I na kraju je žrtvovan u Siriji", dodao je Kosari.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara