Snimka je potvrdila, Šeks mora odgovoriti: Kako je znao da je Sanader spominjao Zorroa?

Foto: Bruno Konjević / Cropix

VLADIMIRU Šeksu netko je dojavio što je Sanader govorio u tajnom iskazu USKOK-u 21. srpnja, potvrdila je snimka koju je ekskluzivno objavio Index.

"Ja nisam došao ovdje kao neki Zorro osvetnik, nego sam došao reći kako je to bilo", kazao je Sanader u dijelu iskaza, a upravo tu izjavu, o Sanaderu kao Zorrou osvetniku, Šeks je sredinom rujna, dva mjeseca nakon tajnog iskaza. O kojemu, po slovu zakona, ništa nije smio znati.

Nervozni Šeks: Nisam dužan, ne želim i neću vam odgovarati na takva pitanja

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iako ga mnogi tituliraju kao najvećeg domaćeg političkog lisca, potpredsjednik HDZ-a izjavom se uvalio u velike nevolje, jer iskaz nije bio objavljen ni u jednom mediju, pa je do njega mogao doći samo kršeći zakon. 

Danas je mnogo jasnije zašto je bio tako nervozan kad su ga novinari pitali da objasni kako je doznao za Sanaderovu metaforu iz  tajnog, zaštićenog iskaza. "Nisam vam dužan, ne želim i neću vam odgovarati na takva pitanja", kazao je tada Šeks.

Zašto ga USKOK nije ispitao kako je došao do tajnog iskaza?

Šeks je upitan i hoće li isto reći i USKOK-ovim istražiteljima, ako ga pozovu na ispitivanje da odgovori otkud mu detalji ispitivanja. "Jeste li čuli što sam vam rekao", ponavljao je iznervirani potpredsjednik HDZ-a i odbio više govoriti o ovoj temi.

Znakovito je da su se upravo HDZ-ovci na čelu s Jadrankom Kosor kontinuirano zadnjih mjeseci žale na činjenicu da detalji tajnih USKOK-ovih istraga cure u medije, pa je Kosorica nekoliko puta priprijetila i istragama, kao i ministar Karamarko. No, kad tajni iskazi iscure prema Šeksu "nije dužan, ne želi i neće odgovarati na takva pitanja".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara