Iskaz prvooptuženog Milorada Lukovića Legije u nastavku suđenja nakon 10. svibnja

PRVOOPTUŽENI za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića i bivši zapovjednik Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije Milorad Luković Legija, koji se predao policiji ispred svoje kuće u beogradskom Skojevskom naselju u nedjelju navečer, bit će ispitan u nastavku glavne rasprave protiv 13-orice optuženih za atentat, koja se nastavlja 10. svibnja pred Specijalnim sudom za borbu protiv organiziranog kriminala u Beogradu, izjavio je BK Televiziji odvjetnik Rajko Danilović, zastupnik premijerove supruge Ružice Đinđić.

Dvojica Lukovićevih odvjetnika, Momčilo Bulatović i Slobodan Milivojević, izjavili su istoj televiziji da još nemaju informacija o uhićenju svoga branjenika, te da nisu niti pokušali tu informaciju provjeriti u MUP-u Srbije.

Milorad Luković Legija prvooptuženi je u procesu za atentat na premijera Zorana Đinđića, te u postupku protiv optuženih za ubojstvo bivšeg predsjednika Srbije Ivana Stambolića i pokušaj ubojstva predsjednika Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića u Budvi, a istraga protiv Lukovića je upravo završena za zločin na Ibarskoj magistrali, kad su poginula četvorica visokih dužnosnika Srpskog pokreta obnove, tad najjače oporbene stranke.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnik obitelji Stambolić, odvjetnik Nikola Barović izjavio je u ponedjeljak rano ujutro BK Televiziji da bi, s obzirom na brojne postupke koji se vode protiv Lukovića, bilo najbolje kad bi mu se priznao status svjedoka-suradnika u pojedinim postupcima, kako bi se razotkrila mreža zločina i njihovih nalogodavaca proteklih godina u Srbiji.

Po Zakonu o suzbijanju organiziranog kriminala, međutim, status sjedoka-suradnika ne može dobiti organizator kaznenog djela, ali takve eventualne odluke ovise o odluci specijalnog tužitelja, izjavila je Maja Kovačević Tomić, glasnogovornica Specijalnog suda u ponedjeljak rano ujutro.

MUP Srbije je nešto prije ponoći u nedjelju i službeno potvrdio da je Luković uhićen, te da je prebačen u Centralni zatvor u Beogradu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara