Iskliznuće teretnog vlaka na pruzi Zagreb-Rijeka

NA PRUZI Zagreb-Rijeka između kolodvora Drivenik Plase noćas oko 2 sata došlo je do iskliznuća teretnog vlaka koji je vozio na relaciji MoraviceRijeka, izvijestile su jutros Hrvatske željeznice.

Kompoziciju je ukupno sačinjavalo 12 vagona, od čega je u osam vagona prevožena pšenica iz Mađarske za Rijeku, a u četiri vagona bili su kontejneri.

Tijekom nesreće 10 vagona prevrnulo se na bok dok su dva ostala na kolosijeku.

Sav teretni promet prekinut je do daljnjeg, a putnički se na ovom dijelu pruge odvija autobusima.

Za putnike u svim brzim vlakovima koji prometuju na smjeru Zagreb-Rijeka i obrnuto, između kolodvora Fužine i Rijeka organiziran je prijevoz autobusima, kao i za putnike iz svih putničkih vlakova između kolodvora Fužine i Plase.

Na mjesto iskliznuća poslana je dizalica i ostala potrebna oprema kako bi se uklonili iskliznuti vagona a promet normalizirao. Također će se obaviti očevid.

Zbog poplava prekinut željeznički promet na smjeru Dobova-Zidani Most

Zbog velikih kiša i poplava u susjednoj Sloveniji, u prekidu je sav željeznički promet na smjeru Dobova-Zidani Most i obrnuto, izvijestile su danas Hrvatske željeznice (HŽ).

Međunarodni vlakovi iz Hrvatske koji voze preko Slovenije - dakle vlakovi "Mimara", "Croatia", "Agram" te svi ostali vlakovi - prometuju zaobilaznim smjerom iz Zagreba preko Varaždina i Čakovca prema Središću i dalje.

Također međunarodni vlakovi koji u Hrvatsku dolaze iz smjera Slovenije - dakle vlakovi "Lisinski", "Eurocity Zagreb" te vlak br. 415 za Beograd, također iz smjera Slovenije - na Glavni kolodvor Zagreb stižu alternativnim smjerom preko Čakovca iVaraždina što uzrokuje značajna kašnjenja. U HŽ-u procjenjuju da će vlakovi kasniti u prosjeku tri i pol sata.

Također zbog situacije uvjetovane prekidom prometa zbog poplava u Sloveniji, HŽ preporučuju putnicima koji su to u mogućnosti, da odgode putovanje navedenim smjerom do normalizacije prometa na pruzi Dobova-Zidani Most.

(Foto: Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara