Isključena struja omiškom "Omialu"

ZBOG nepodmirena 2,4 milijuna kuna duga za struju Hrvatska je elektroprivreda omiškoj Tvornici aluminijske ambalaže i folije "Omialu" isključila struju.

Tvornica s oko 300 radnika, koji nisu primili 14 plaća, pred ostvarenjem je kupoprodajnog ugovora s talijanskom tvrtkom Comitalom, u kojoj su zabrinuti zbog prekida proizvodnje, doznaje se od direktora "Omiala" Mladena Šantića.

Šantić je rekao da se HEP prenaglio u najgorem trenutku te da je s podmirenjem dugova za struju trebalo pričekati dok se potpiše kupoprodajni ugovor. Dodao je da je talijanski partner spreman kupiti tvornicu od većinskog vlasnika PIF-a "Sunce" za četiri milijuna eura te podmiriti sve dugove i radničke tražbine od oko 27 milijuna kuna. Talijani su spremni otvoriti i nova radna mjesta te potez HEP-a može samo štetiti, tvrdi i izražava nadu da oni ipak neće odustati od kupnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Godišnji prihod Comitala je 440 milijuna eura i svoje proizvodne pogone ima u cijeloj Europi i Južnoj Americi.

Povjerenik Sindikata metalaca u "Omialu" Filip Praničević rekao je da radnici umjesto plaće primaju bonove od 200 kuna. Izjavio je da je HEP prelio čašu njihove strpljivosti, istaknuvši da dugovi HEP-u nisu od jučer, nego da su nastali u zadnjih desetak godina. Stoga mi je sumnjivo što je HEP upravo sada isključio struju, upozorio je, izrazivši strah da Talijani ne odustanu od kupnje tvornice kojoj inače prijeti stečaj i gašenje.

(Hina) dstr vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara