Islamisti koji su zatočili 12-ero djece u SAD-u ubili su jedno u egzorcizmu

Islamisti koji su zatočili 12-ero djece u SAD-u ubili su jedno u egzorcizmu
Screenshot: CBS/Taos County Sherrif's Office

JEZIVA priča o jedanaestero djece koja su pronađena zatočena u pustinjskom skrovištu u Novom Meksiku u SAD-u dobila je još jeziviji zaokret. Dvanaesto dijete koje je bilo zatočeno, a čiji ostaci su pronađeni u skrovištu, navodno je bilo žrtvovano u vjerskom ritualu.

>> Otmičari u Americi obučavali djecu za pokolje po školama

Kako prenosi američka televizija CBS, djeca koja su pronađena živa rekla su policiji da je trogodišnji Abdul Ghani umro u vjerskom ritualu, odnosno nekom obliku egzorcizma.

"Neka od djece rekla su da je ritual izveden s namjerom protjerivanja demonskih duhova iz tijela Abdula Ghanija. Svih petero branjenika znalo je za ove rituale", izjavio je tužitelj Okruga Taos, John Lovelace. 

Mislili su da će se duh djeteta vratiti da im pomogne u terorističkim napadima?

Tužitelj je dodao da su članovi njegove šire obitelji, koji su ga i zatočili i mučili do smrti, vjerovali da će se on "vratiti kao Isus" kako bi identificirao "korumpirane" mete za terorističke napade, prenosi Reuters. I ostalih jedanaestero djeca su petero počinitelja.

Djeca su također otkrila da su ih roditelji učili kako koristiti oružje i kako očistiti sobe u slučaju da policija upadne na imanje. Štoviše, jedan dječak bio je naoružan kad je policija upala na imanje prošlog tjedna.

Siraj Ibn Wahhaj, jedan od petero otmičara, otac je ubijenog djeteta koje je imalo teške medicinske probleme. Njegov nestanak prijavljen je još u travnju.

Wahhaj je u trenutku kad je uhićen bio "teško naoružan puškom AR-15, pet napunjenih spremnika s po 30 metaka i četiri napunjena pištolja, uključujući jedan u džepu", izjavio je šerif i dodao da se uhićene smatra "ekstremistima muslimanske vjere".

Odvjetnici tvrde da su počinitelji diskriminirani jer su crni muslimani

Ovi islamisti su navodno obučavali djecu za pokolje vatrenim oružjem u školama, koji su zabrinjavajuće česta pojava u Americi. 

Unatoč ovim šokantnim saznanjima, okružna sutkinja Sarah Backus zaključila je da počinitelji ne predstavljaju opasnost za okolinu i odredila im je jamčevinu od 20 tisuća dolara. "Država tvrdi da je posrijedi bio veliki plan. Ali država nije pokazala, na način koji bi me zadovoljio, s jasnim i uvjerljivim dokazima, kakav je to bio plan", obrazložila je sutkinja.

Odvjetnici čak tvrde da su njihovi branjenici diskriminirani zbog svoje rase i muslimanske vjere. "Da su ovi ljudi bili bijelci i kršćani, nitko ne bi trepnuo okom oko ideje da se radilo o iscjeljivanju vjerom, dodirivanju tijela i čitanju evanđelja. Ali kad crni muslimani to naprave, čini se da je posrijedi nešto opako, nešto zlo", rekao je odvjetnik Thomas Clark novinarima. 

Skrovište u kojem su djeca zatočena imalo je apokaliptični izgled. U prikolici koja je gotovo do krova bila zakopana u pustinji pronađene su čahure metaka, priručnici za oružje i borbenu obuku, razbijene igračke i knjige na arapskom. Djeca su pronađena izgladnjela, prljava i u dronjcima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara