"Ismail Ax", pojam napisan na ruci ubojice iz Virginije, zaintrigirao surfere

NEKOLIKO trenutaka nakon što je Chicago Tribune objavio novi detalj vezan za masakr u Sveučilištu Virginia, a koji se odnosi na napis "Ismail Ax" kojega je ubojica Cho Seung Hui navodno imao napisanog crvenom tintom na ruci, informaciju su gotovo istog trena prenijele sve agencije u svijetu, a blogosfera se ispunila različitim teorijama o tome što bi napis na ubojičinoj ruci mogao značiti.

Stotine blogera povezale su značenje spomenutog izraza s Islamom.

Nakon objave informacije o misterioznom napisu, ChicagoTribune.com  zabilježio je najveću posjećenost sajta ikada, dok su se milijuni korisnika interneta bacili u potragu za značenjem riječi.

Prema procjeni web stranice Technorati.com, izraz "Ismail Ax" u kratko vrijeme postao je deseti najtraženiji pojam na internetu. Neki su ovu ogromnu zainetersiranost internet publike za pojmom iskoristili i kako bi zaradili na tome, pa je tako dosjetljivi vlasnik trgovine televizora, Corpus Christi iz Teksasa, registrirao web stranicu čija je domena www.ismailax.com.

Najnovije informacije o ubojici govore da je isti prije nešto više od godinu dana bio optužen za uhođenje dviju studentica, nakon čega je bio poslan i na psihijatrijsko promatranje zbog straha da bi mogao počiniti samoubojstvo.

Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara