"Ismail Ax", pojam napisan na ruci ubojice iz Virginije, zaintrigirao surfere

"Ismail Ax", pojam napisan na ruci ubojice iz Virginije, zaintrigirao surfere

NEKOLIKO trenutaka nakon što je Chicago Tribune objavio novi detalj vezan za masakr u Sveučilištu Virginia, a koji se odnosi na napis "Ismail Ax" kojega je ubojica Cho Seung Hui navodno imao napisanog crvenom tintom na ruci, informaciju su gotovo istog trena prenijele sve agencije u svijetu, a blogosfera se ispunila različitim teorijama o tome što bi napis na ubojičinoj ruci mogao značiti.

Stotine blogera povezale su značenje spomenutog izraza s Islamom.

Nakon objave informacije o misterioznom napisu, ChicagoTribune.com  zabilježio je najveću posjećenost sajta ikada, dok su se milijuni korisnika interneta bacili u potragu za značenjem riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema procjeni web stranice Technorati.com, izraz "Ismail Ax" u kratko vrijeme postao je deseti najtraženiji pojam na internetu. Neki su ovu ogromnu zainetersiranost internet publike za pojmom iskoristili i kako bi zaradili na tome, pa je tako dosjetljivi vlasnik trgovine televizora, Corpus Christi iz Teksasa, registrirao web stranicu čija je domena www.ismailax.com.

Najnovije informacije o ubojici govore da je isti prije nešto više od godinu dana bio optužen za uhođenje dviju studentica, nakon čega je bio poslan i na psihijatrijsko promatranje zbog straha da bi mogao počiniti samoubojstvo.

Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara