Ispunili ste sve želje djece, ostalo je još malo želja starijih. Usrećimo i njih

Ispunili ste sve želje djece, ostalo je još malo želja starijih. Usrećimo i njih
Foto: 123rf, Index

GODINE 2011. Index je uz veliku pomoć svojih posjetitelja počeo ispunjavati želje djece koja se nalaze u domovima diljem Hrvatske. Prije dvije godine u akciju darivanja uključeni su i neki domovi za starije osobe. Ove godine na popisu su 42 dječja doma i sedam domova za starije osobe.

> USREĆIMO DJECU IZ DOMOVA I STARIJE OSOBE. POGLEDAJTE LISTU NJIHOVIH ŽELJA

Božić je za dva tjedna, a mnoga djeca i stariji nemaju od koga dobiti božićni poklon. Taj blagdan oni neće dočekati u toplini obiteljskog doma, već u domovima.

Tisuće i tisuće djece proteklih godina dobile su željene poklone, a sada vam donosimo i novi popis s njihovim željama. Stotine želja djece iz domova već ste ispunili, ali ostalo je još nekoliko desetaka skromnih želja starijih koji će Božić dočekati u domovima. 

Na popisu, na kojemu su se u trenutku objave članka nalazile želje 1136 djece i 1372 starijih, ostalo je svega 160 želja starijih iz domova. Možete izabrati dom te jednoj starijoj osobi ispuniti želju. Svi detalji i upute nalaze se na ovoj stranici. Molimo vas da nam javite ako odustanete od darivanja nakon što ste se prijavili.

Upute

1. Pogledati popis i pronaći neprecrtanu želju koju možete nekome ispuniti.

2. Kliknuti na "Pokloni" i upisati se na popis, tako će se želja djeteta ili starije osobe prekrižiti te se smatra da ćete vi osigurati taj poklon.

3. Ako pakete šaljete poštom, naznačite na paketu ime ili inicijale primatelja te ga pošaljite na adresu koju smo napisali ispod naziva doma.

4. Pakete s naznačenim primateljem, odnosno imenom ili inicijalima djeteta ili starije osobe, možete i osobno dostaviti. U tom je slučaju jedino potrebno na ovom popisu označiti da ste vi taj poklon preuzeli na sebe.

5. Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno nam se javite u inbox Facebook stranice koju smo otvorili u tu svrhu. Također, molimo vas da nam javite ako odustanete od darivanja nakon što ste se prijavili.

Kako je bilo prošlih godina?

Sudjelovanjem u ovoj akciji možda nećete promijeniti svijet, ali ćete sigurno osobi koja je dobila vaš poklon promijeniti pogled na svijet.

Da je to zaista tako, svjedoče i poruke koje smo dobili prošle godine iz domova koji su bili uključeni u akciju. Pogledajte samo neke od njih u nastavku, a sve slike koje smo dobili prošle godine pogledajte ovdje.

Prošle je godine Dom za starije osobe Maksimir putem Indexove Božićne akcije zamolio računala za informatičku radionicu. Njihova želja nadahnula je Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM). Organizirali su prvu radionicu programiranja za korisnike domova za starije osobe. Pogledajte kako je to izgledalo u videu ispod, a više čitajte ovdje.

> USREĆIMO DJECU IZ DOMOVA. KLIKNITE OVDJE ZA DETALJE.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara