Ispunjeni zahtjevi prosvjednika - "Kutjevo" se prodaje u cjelini

Ministar gospodarstva Ljubo Jurčić izjavio je nakon današnjeg sastanka sa sindikalnim predstavnicima poljoprivrednog kombinata "Kutjevo" d.d. da će se poništiti odluka Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) o parcijalnoj prodaji toga poduzeća, tako da će kombinat biti prodan u cjelini i pod istim uvjetima kao u prvotnom natječaju.

Time su ispunjeni zahtjevi radnika "Kutjeva" koji su od jutra prosvjedovali ispred Banskih dvora tražeći poništenje odluke Upravnog odbora HFP-a od prošloga tjedna kojom su promijenjeni uvjeti natječaja za prodaju kombinata, pa je potencijalnom kupcu "Božjakovini" d.d. umjesto 94 posto udjela ponuđeno 76 posto, nakon čega je ta tvrtka odustala od kupnje.

"Ovoga tjedna ili u najkraćem roku obnovit ćemo razgovore s ponuđačem, Božjakovinom Envera Moralića, i to pod istim uvjetima kakvi su bili u prvotnom natječaju", kazao je Jurčić dodavši da će on osobno voditi razgovore te će o cijelom procesu privatizacije obavještavati sindikat.

Jurčić je pojasnio da je HFP smanjio vlasnički udio ponuđen za prodaju s 94 na 76 posto želeći sačuvati dio kapitala radi zahtjeva za povratom imovine potencijalnih bivših vlasnika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Država, međutim, ima drugu imovinu kojom će podmiriti eventualne vlasnike ako to vlasništvo dokažu", kazao je Jurčić.

Predsjednik sindikata "Kutjeva" Vinko Jušić izjavio je da su zahtjevi sindikata današnjim dogovorom s Jurčićem ispunjeni pa više nema razloga za prosvjedne aktivnosti.

Ako se dogovoreno ispuni, novi bi vlasnik "Kutjeva" trebao kupiti poduzeće u cjelini, zadržati svih tisuću radnika i ponuditi razvojni program kombinata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara