Istaknuti američki republikanac optužen za seksualno zlostavljanje 14-godišnjakinje

Istaknuti američki republikanac optužen za seksualno zlostavljanje 14-godišnjakinje

Foto: Getty

ROY Moore, istaknuti kandidat američkih republikanaca za Senat, navodno je seksualno napastovao 14-godišnju djevojčicu, prenose lokalni mediji.

Ako se te tvrdnje pokažu istinitima, američki predsjednik Donald Trump i njegovi republikanci bit će primorani pozvati Moorea da odstupi.

Kandidat za Senat iz Alabame


Moore je republikanski kandidat za Senat iz Alabame. Navodno je 1979. napastovao djevojčicu dok je bio 32-godišnji pomoćnik okružnog tužitelja, piše Washington Post.

Još tri žene optužuju Moorea da ih je uznemiravao dok je bio u tridesetim godinama, a one imale između 16 i 18 godina, piše Post.

Ultrakonzervativni i religiozni Moore, sada sedamdesetogodišnjak, odgovorio je na ove optužbe prozvavši ih "samom definicijom lažnih vijesti i namjernim klevetanjem", a pisanje tih novina je nazvao "očajničkim političkim napadom".

McCain pozvao Moorea da odstupi odmah


Glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders je na letu Air Force Onea novinarima otkrila da Trump tvrdi da će "ako se optužbe pokažu istinite, Moore učiniti pravu stvar i odstupiti".

Istaknuti republikanski senator John McCain optužbe je nazvao "duboko uznemiravajućima i diskvalificirajućima" pa je pozvao Moorea da odmah ponudi ostavku.

Vođa republikanaca u senatu Mitch McConnell također je naglasio da republikanac iz Alabame mora odmah odstupiti ako se navodi potvrde.

Moore je 2003. suspendiran iz vrhovnog suda Alabame jer je ignorirao odluku federalnog suda da iz te institucije ukloni veliki granitni spomenik koji je sadržavao Deset Božjih zapovijedi.

U rujnu je bio kandidat republikanaca za senatsko mjesto koje je ranije držao sadašnji ministar pravosuđa Jeff Sessions. Trump je u toj utrci podupro njegovog rivala Luthera Strangea.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara