Istarska policija upozorava: Za Praznik rada događaju se najopasnije nesreće

Istarska policija upozorava: Za Praznik rada događaju se najopasnije nesreće

Ilustracija: Zoran Kusalo / Cropix

ISTARSKA policija danas je upozorila kako se u dane prvosvibanjskih praznika događaju prometne nesreće s najtežim posljedicama te mole vozače na pojačanu pažnju.

Izvukli su prošlogodišnju statistiku koja kaže da se u tom vikendu na području Istarske županije dogodilo 38 prometnih nesreća, od čega je u njih 12 bilo 16 ozlijeđenih osoba. "Najčešća greška vozača kod tih prometnih nesreća bila je nepropisna ili neprilagođena brzina kretanja, a evidentirano je i 5 vozača koji su sudjelovali u nesrećama i upravljali vozilima pod utjecajem alkohola", kažu iz PU istarske.

Pojačan nadzor prometa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istarska policija će tijekom vikenda pojačati nadzor prometa i kontrolu vozača. Apeliraju na sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa, a posebno upozoravaju na prilagođavanje brzine, zaobilaženje sjedanja za volan ako su konzumirali alkohol, korištenje sigurnosnog pojasa, upravljanje neregistriranim vozilima te vožnju prije nego imaju prava na nju.

Očekuje se da će krajem vikenda i u ponedjeljak na graničnim prijelazima u Istri biti više prometa te policajci savjetuju vozačima da u gužvama budu tolerantni prema drugim sudionicima u prometu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara