Istarska policija zbog dilanja droge uhitila još trojicu mladih Britanaca

Istarska policija zbog dilanja droge uhitila još trojicu mladih Britanaca
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

ZA vrijeme trajanja festivala elektronske glazbe Dimensions, koji se nakon prvog dana otvaranja u Areni (28. kolovoza) održavao na području Štinjana do 2. rujna, istarska policija poduzela je niz aktivnosti u cilju suzbijanja zlouporabe droga i drugih oblika protupravnog ponašanja.

Uhićena još trojica Britanaca, jedan od njih je tinejdžer

Osim pet britanskih državljana koji su zatečeni s drogom vrijednom više od milijun kuna, policajci su uhitili još trojicu Britanaca zbog sumnje da su počinili kazneno djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa drogama.

U srijedu, 28. kolovoza oko 22 sata, policajci su kod pulske Arene zatekli 18-godišnjeg državljanina Velike Britanije, koji je kod sebe imao više vrećica s ukupno 10,8 grama droge MDMA, 16,3 grama ketamina, 30 tableta ecstasyja te 720 kuna. Mladić je uhićen, a po završetku kriminalističkog istraživanja, 29. kolovoza u večernjim satima, priveden je u pritvorsku jedinicu PU istarske.

U pritvorsku jedinicu jučer u večernjim satima privedena su još dvojica britanskih državljana, 25-godišnjak i 24-godišnjak. Njih su policajci zatekli 1. rujna oko 23:30 na Šijanskoj cesti, a kod sebe su imali više vrećica s 18,1 grama droge MDMA, 18 tableta ecstasyja, 9 grama ketamina i 9,5 grama kokaina te 6850 kuna i 50 funti. U neposrednoj blizini, policajci su pronašli i vrećice sa 7 grama ketamina, 6 grama kokaina, gram MDMA-a i 42 tablete ecstasyja, a koje su mladići odbacili prije nego što su im policajci pristupili.

Ukupno je naplaćeno više od 330.000 kuna kazni

Policija je za vrijeme trajanja festivala utvrdila 155 prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a u počinjenju prekršaja zatekli su 67 državljana Velike Britanije, 26 hrvatskih državljana, osam državljana Italije, sedam državljana Slovenije, šest državljana Australije, po četiri državljana Irske, Francuske i Austrije, po tri državljana Indije, SAD-a, Izraela i Nizozemske, po dva državljana Švicarske, Njemačke, Srbije, Belgije te po jedan državljanin Bosne i Hercegovine, Danske, Španjolske, Švedske, Argentine, Škotske, Rusije, Poljske i Kanade.

Od njih je oduzeto ukupno 45,6 grama amfetamina, 79,6 grama marihuane, dvije psilocibinske gljive, 105 tableta ecstasyja, 7,8 grama smrvljenog ecstasyja, 23,8 grama kokaina, 32,8 grama ketamina, 6,9 grama hašiša, 44,9 grama jointa, 18,7 grama MDMA-a i tri komada LSD-a.

Kaznu je na licu mjesta platila 101 osoba, a sveukupni novčani iznos naplaćenih kazni iznosi 337.666,33 kune, izvijestila je istarska policija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara