Istarska županija odlučila osnovati društvo "Brijuni-Rivijera"

ČLANOVI Poglavarstva Istarske županije na današnjoj su sjednici na Brijunima odlučili osnovati društvo "Brijuni - Rivijera".

Osnivanje društva koje bi gospodarilo čitavom brijunskom rivijerom potaknula je Istarska županija, a predlaže se da u društvu Županija ima udio od 33, a država 67 posto.

Po riječima župana Ivana Jakovčića cijeli projekt trebao bi biti gotov za pet do sedam godina. Naveo je da su za izvedbu projekta primarne Vladine odluke koje se, rekao je, očekuju za mjesec dana. Jakovčić je i prije, kad je govorio o osnivanju društva, isticao da je u Vladi usmeno dobio potporu za taj posao.

Glede županijskog dijela članovi Poglavarstva već su na današnjoj sjednici odlučili da se iz županijskog proračuna izdvoji 1,5 milijuna kuna kao temeljni ulog u društvo "Brijuni-Rivijera".

Član Poglavarstva za turizam Veljko Ostojić, autor projekta, istaknuo je kako je nakana izgraditi turističku djelatnost visoke kategorije na načelima održivog razvoja, otvoriti pet-šest tisuća novih radnih mjesta te učinkovita privatizacija državne imovine.

Po njegovim riječima brijunska rivijera obuhvaćala bi zapadnu obalu poluotoka Istre od ornitološkog parka Paluda na sjeveru do zaštićenog područja prirode rta Kamenjak na krajnjem jugu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara